Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 231 τμήματα - σχολές


Σε 231 ανέρχονται τα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με τα στοιχεία των φοιτητών, που προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την προσεχή Πέμπτη.


Από σήμερα αρχίζουν νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές και τα τμήματα, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα φοιτητών-σπουδαστών, οι οποίοι αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, για «παιχνίδι συνειδητών παρανοήσεων που οδηγούν σε ψέματα» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

«Είναι τεράστιο ψέμα ότι θα υπάρξουν δίδακτρα, ότι δεν θα δίνονται συγγράμματα, ότι δεν θα υπάρξει σίτιση και στέγαση, ότι δεν θα υπάρξει δημόσια χρηματοδότηση», σημείωσε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για αύριο ώστε να αποσαφηνίσει όλα τα σημεία του νόμου.

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε αναμενόμενες τις κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια, γιατί, όπως είπε, θίγονται συμφέροντα. «Δεν με εκπλήσσει η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. 

Ο νόμος έχει ανατρεπτική λογική και δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι θα ψηφιστεί και στη συνέχεια απλά θα εφαρμοστεί», επισήμανε και υπογράμμισε ότι «στο νόμο αντιδρούν όχι οι φοιτητές, αλλά οι φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες θίγονται απολύτως, καθώς δεν θα συμμετέχουν πλέον στην εκλογή των πρυτάνεων».

Για τις Συγκλήτους που μεταθέτουν τις εξεταστικές περιόδους, η υπουργός ανέφερε πως «λαμβάνουν αποφάσεις που λειτουργούν προς όφελος ενός μέρους των φοιτητών, αυτών που τους εξέλεξαν».

«Είναι προφανές ότι όσο διαρκεί η κατάληψη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν πρέπει να υπάρξουν κονδύλια προς αυτές τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη», τόνισε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Κωστής Αϊβαλιώτης.

Πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου