Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Την Κυριακή η 5η δόση - τον Ιούλιο η νέα βοήθεια

Εκφράζοντας τη λύπη του για την αποτυχία των προσπαθειών οικοδόμησης εθνικής ενότητας, ο Φινλανδός επίτροπος, τόνισε ότι την Κυριακή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν την...
εκταμίευση της 5ης δόσης, ενώ το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα αποφασιστεί στις 11 Ιουλίου.

Τη λύπη του για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα, εκφράζει ο επίτροπος Ολι Ρεν, τονίζοντας παράλληλα ότι την Κυριακή θα αποφασιστεί η 5η δόση της ελληνικής βοήθειας και στις 11 Ιουλίου, το νέο πακέτο βοήθειας.

"Είναι λυπηρό ότι οι προσπάθειες οικοδόμησης εθνικής ενότητας απέτυχαν χθες το βράδυ, αλλά θα πρέπει να συνεχιστούν για να αποφευχθεί η χρεοκοπία που συνιστά καταστροφή για τη χώρα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φινλαδνός Επίτροπος, Ολι Ρεν, εκτιμώντας ότι η απόφαση για την 5η δόση προς την Ελλάδα θα ληφθεί την ερχόμενη Κυριακή, ενώ στις 11 Ιουλίου θα αποφασιστεί και το νέο πακέτο στήριξης.

Την Κυριακή αναμένεται να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ενώ η απόφαση για τη νέα τριετή συμφωνία διάσωσης θα ληφθεί στις 11 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο Όλι Ρεν.

"Είμαι αισιόδοξος ότι την επόμενη Κυριακή το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου. Και πιστεύω πως θα είμαστε επίσης σε θέση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση που εκκρεμεί, σε συμφωνία με το ΔΝΤ", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

"Στο ίδιο πλαίσιο, το Eurogroup θα συζητήσει την Κυριακή και τη Δευτέρα τις προϋποθέσεις και τους όρους για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και τη φύση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα σε αυτό, με την προοπτική της λήψης αποφάσεων στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Ιουλίου", σημειώνει ο Όλι Ρεν.

Αλταφάζ: Να στηρίξουν οι πολιτικές δυνάμεις
Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν τους στόχους του μνημονίου.

"Η διεθνής κοινότητα κινητοποιείται για να στηρίξει τον ελληνικό πληθυσμό και το ελληνικό κράτος, αλλά η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν αποφάσεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να στηρίξουν αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την τρέχουσα κρίση", δήλωσε σε δημοσιογράφους.

"Είναι ουσιαστικά σημαντικό οι βασικές πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να στηρίξουν τους στόχους και τις βασικές γραμμές αυτού του προγράμματος", συμπλήρωσε ο Αλταφάζ.

Παράλληλα, ο κ. Αλταφάζ, διευκρίνισε ότι όσον αφορά στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου "το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι και δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές".

Ο ίδιος σημείωσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου συνιστά "σπέκουλα" και υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν ο επίτροπος Όλι Ρεν έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

πηγή-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου