Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Νεκρός βρέθηκε δημοσιογράφος στο Πακιστάν

Ο ανταποκριτής στο Πακιστάν του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Adnkronos International (AKI) Σάγιεντ Σαλίμ Σαχζάντ, που εξαφανίστηκε την Κυριακή, βρέθηκε νεκρός 150 χιλιόμετρα από το Ισλαμαμπάντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρακτορείο.

Το Adnkronos είχε μεταδώσει χθες Δευτέρα ότι δεν είχε νέα από τον ανταποκριτή του από την προηγούμενη και ότι υπήρχαν φόβοι πως ο Σαχζάντ είχε απαχθεί, καθώς ο δημοσιογράφος δεν έφτασε ποτέ στο στούντιο της τηλεόρασης όπου τον περίμεναν για μία συνέντευξη.

Η σορός του δημοσιογράφου βρέθηκε από την αστυνομία κοντά στο αυτοκίνητό του, στα περίχωρα των περιοχών Σάρα και Αλάμγκιρ, περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά από την πακιστανική πρωτεύουσα, όπως διευκρίνισε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Adnkronos η οικογένεια του αναγνώρισε τον Σαχζάντ από τις φωτογραφίες που τράβηξε ένας ντόπιος δημοσιογράφος.

Εξάλλου η πακιστανική εφημερίδα Dawn αναφέρει ότι ο Σαχζάντ είχε γράψει πρόσφατα ένα άρθρο για τον ιστότοπο Asia Times Online στο οποίο ισχυριζόταν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού και της αλ Κάιντα.

Το Νοέμβριο του 2006 ο Σαχζάντ, ο οποίος εργαζόταν για το πρακτορείο από το 2004, είχε απαχθεί από μαχητές των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, όπου έκανε ρεπορτάζ. Οι Ταλιμπάν τον είχαν κατηγορήσει ότι ήταν κατάσκοπος, τον άφησαν όμως ελεύθερο επτά ημέρες αργότερα αφού τον «δίκασαν».

πηγή-zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου