Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα, «ένας χρόνος πρωτόγνωρης προσπάθειας, αλλαγών στη χώρα και θυσιών του λαού». Οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη και ανοίγουν νέα προοπτική για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αγώνας της χώρας, πριν από ένα χρόνο, ήταν να αποτρέψει τη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. «Ένας συνεπής και συνεχής αγώνας για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Ένας αγώνας ο οποίος, όπως είπε, έπρεπε να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης.
Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά από πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναγνώρισε την πορεία της Ελλάδας προς την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.
Αντιδράσεις κομμάτων
"Χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση αντίστοιχη με τη δική μας, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να διαπραγματευθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης και ανέφερε ως παραδείγματα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ "σπρώχνουν τους λαούς στο βάραθρο των καπιταλιστικών αδιεξόδων", τόνισε το ΚΚΕ.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ "σπρώχνουν τους λαούς στο βάραθρο των καπιταλιστικών αδιεξόδων", τόνισε το ΚΚΕ.
"Μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο", σημείωσε ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "τα αποτελέσματα της Συνόδου προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων".
"Οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών είναι κατώτερες των οικονομικών και πολιτικών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.
Πηγή-ana-mpa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου