Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκοψε το τσιγάρο... μαχαίρι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μαχαίρι. Κομμένο. Τέρμα. Το κάπνισμα και ο Αμερικανός πρόεδρος διέκοψαν τον πολυετή δεσμό τους, όπως ανακοίνωσε περιχαρής η Πρώτη Kυρία, Μισέλ Ομπάμα. Η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ότι ο σύζυγός της «έχει να καπνίσει σχεδόν ένα χρόνο». Για τον Μπαράκ Ομπάμα ήταν πιο εύκολο να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά να...

απαλλαγεί από τη συνήθεια που απέκτησε ως έφηβος. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έκανε «τράκα» τσιγάρα από τους βοηθούς του, οι οποίοι δεν κατάφερναν πάντα να τον αποπροσανατολίσουν με τσίχλες νικοτίνης.

Ερωτηθείσα για τον τρόπο με τον οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα σταμάτησε το κάπνισμα, η Πρώτη Kυρία απέφυγε τις λεπτομέρειες. «Οταν κάποιος κάνει κάτι καλό, δεν πολυανακατεύομαι», είπε. Είχε όμως δηλώσει ότι η ίδια μισεί το τσιγάρο και ότι το σταμάτημα του καπνίσματος ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει στον σύζυγό της προκειμένου να του επιτρέψει να κατεβεί για πρόεδρος.

«Δεν μπορείς να είσαι ένας πρόεδρος που καπνίζει», είχε πει η Μισέλ Ομπάμα όταν το ζευγάρι συζητούσε τη σημαντικότερη απόφαση της σταδιοδρομίας του Μπαράκ Ομπάμα. «Πάντα ήθελε να το κόψει», προσέθεσε η Πρώτη Kυρία, τονίζοντας ότι κι όταν κάπνιζε, ο Ομπάμα δεν το έκανε ποτέ μπροστά στις κόρες του.

Τον Φεβρουάριο του 2008, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι θα κόψει το κάπνισμα – ξανά. Ισως επειδή οι περισσότεροι καπνιστές ξαναρχίζουν το τσιγάρο μέσα σε έξι μήνες από τότε που το σταμάτησαν, ο Λευκός Οίκος περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι τη χθεσινή ανακοίνωση.

Αν πάντως ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να ανταποκριθεί στο άγχος των προεδρικών υποχρεώσεων χωρίς τσιγάρο, τότε οι δικαιολογίες για τους εναπομείναντες καπνιστές λιγοστεύουν επικίνδυνα...

πηγή-kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου