Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αθέμιτες πρακτικές.......

Του Αναστάσιου Φούντογλου από το greek-publius.blogspot.com

Αγαπητέ ερυθρόλευκε Αη-βασίλη

Χαίρομαι που στον λεκτικό χείμαρρο ανοησίας που "ξερνάς" στο τελευταίο σου άρθρο, επικαλείσαι τον Δαρβίνο προκειμένου να απαξιώσεις μια μεγάλη μερίδα του ποδοσφαιρικού κόσμου και να χρυσώσεις το χάπι του αποκλεισμού της ομάδας σου απο τον Πάοκ. Επειδή όμως λόγω της διαχρονικής σου ημιμάθειας και της εδώ και χρόνια μετριότητας της δημοσιογραφικής σου πένας δεν είσαι σε θέση να....

αντιληφθείς το πραγματικό περιεχόμενο των όρων που εκστομίζεις προθυμοποιούμαι να σε διαφωτίσω. Ο δαρβινισμός λοιπόν ως επιστημονικό ρεύμα σκέψης έχει στον πυρήνα του την περιβόητη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν οι οργανισμοί με τα καλύτερα γονίδια και με την μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον  αφήνουν περισσότερους απογόνους από εκείνους που είναι λιγότερο προσαρμοσμένοι και γονιδιακά προικισμένοι.

Κοινώς επιβιώνουν οι αρτιότεροι. Αν και η θεωρία αυτή μου προξενεί λόγω φύσης και ιδιοσυγκρασίας μια εντονη αποστροφή, μιας και σε αυτήν βασίστηκε ο περίφημος κοινωνικός δαρβινισμός, η ευγονική καθώς και η κατάπτυστη χιτλερική ρητορική περι γενετικής καθαρότητας, δεν μπορώ παρα να μπώ στην λογική της εστω και για λίγο, μιας και την επικαλείσαι, και να σε πληροφορήσω οτι σε μια υποτιθέμενη κοινωνία δαρβινικής εμπνεύσεως το είδος σου σίγουρα δεν θα είχε την παραμικρή τύχη επιβίωσης σε αντίθεση με τον βάρβαρο μπαοκτσή.

Σε μια τετοια κοινωνία κανένα θηλυκό δεν θα επέλεγε τα ελαττωματικά γονίδια του κωμικού ψευδίσματος σου, του κοντόχοντρου σωματότυπού σου και της προκλητικής βραδύνοιας του πνευματός σου και δυστυχώς για σένα , θα εξαφανιζόσουν μαζί με τα χαριτωμένα σου γονίδια. Αντί λοιπόν να επικαλείσαι έννοιες που δεν καλοκατέχεις ασχολήσου καλύτερα με αυτό που έμαθες εδώ και χρόνια να κάνεις.

Να σέρνεσαι στα χώματα των αφεντικών σου και να φαντασιώνεσαι οτι αρθρογραφείς υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά τους. Σε αυτό τουλάχιστον παραδέχομαι οτι είσαι ασυναγώνιστος. Ως ερπετό λοιπόν ίσως θα είχες και εσύ κάποια θέση στην περίφημη κοινωνία του θείου Δαρβίνου δίπλα στα ασπρόμαυρα δίποδα....Χαιρετίσματα θλιβερέ αρλεκίνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου