Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μεταξύ Αγγέλου και Αγάπιου

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Οι Νεοδημοκράτες μπήκαν στην ουρά για να ψηφίσουν Αντώνη Σαμαρά και να στείλουν το μήνυμα της ρήξης με την καραμανλική κυβερνητική περίοδο της ΝΔ και το κομματικό κατεστημένο. Τώρα παρακολουθούν προβληματισμένοι τον κ. Σαμαρά να σπαταλάει πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο υπερασπιζόμενος τη φαυλότητα και τη διαφθορά των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Ο «φτωχούλης» κ. Αγγέλου

Τους τελευταίους μήνες η υπόθεση της εμπλοκής του κ. Αγγέλου στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου έχει μετατραπεί σε δικαστικό, πολιτικό σίριαλ. Το «περιβάλλον» του κ. Καραμανλή -ως γνωστόν, ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται να πάρει μέρος στο δημόσιο βίο και να δώσει εξηγήσεις για τα λάθη και τις παραλείψεις του- θεωρεί ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης να επιβληθούν περιοριστικοί όροι και εγγύηση 150.000 ευρώ στον κατηγορούμενο κ. Αγγέλου ισοδυναμεί με... πολιτική συνωμοσία σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Όσο για τον κ. Αγγέλου, ο οποίος για μία πενταετία έπαιρνε μαζί με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Ρουσόπουλο τις βασικές αποφάσεις και διεκπεραίωνε και τις «πονηρές» υποθέσεις, δηλώνει οικονομικά ανήμπορος. Δεν είχε να καλύψει την εγγύηση των 400.000 ευρώ που του επιβλήθηκε αρχικά, δεν είχε τα λεφτά για την εγγύηση των 300.000 ευρώ, δηλώνει πως δεν έχει τα λεφτά και για τη μειωμένη εγγύηση των 150.000 ευρώ.

Ένας άνθρωπος που ήταν επί σειρά ετών διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και είχε τοποθετήσει τη γυναίκα του στο άμεσο επαγγελματικό περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού δεν μπορεί να επικαλείται οικονομική αδυναμία χωρίς να προκαλεί ειρωνικά σχόλια.

Η ΝΔ πρόσφερε αρχικά πλήρη κάλυψη στον κ. Αγγέλου και στη συνέχεια προσπάθησε να τετραγωνίσει τον κύκλο κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από αυτόν και αποχωρώντας από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Σαμαράς πως όσο ενισχύεται η αντίληψη στην κοινή γνώμη της συνέχειας μεταξύ της κυβερνητικής περιόδου της ΝΔ και της σημερινής ΝΔ τόσο θα απομακρύνεται η πολιτική της ανάκαμψη.

Νέο λάθος

Η ΝΔ έχει υποχρέωση να απομονώσει πολιτικά όσους εμπλέκονται και στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, μέσω του οποίου λεηλατήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε μία περίοδο κατά την οποία οι ασφαλισμένοι πληρώνουν ακριβά την ουσιαστική χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων είναι πολιτικά αδιανόητο να καλύπτει η ΝΔ τα στελέχη και τους παράγοντες του χώρου που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ομολόγων αποχωρώντας από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση.

Άτομα σαν τον Γιάννη Αγγέλου και τον Αγάπιο Σημαιοφορίδη συμβολίζουν την ηθική και διαχειριστική κατάπτωση της καραμανλικής ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς έχει υποχρέωση να προστατεύσει το πολιτικό κεφάλαιο και την πολιτική προοπτική της παράταξής του, συμβάλλοντας δυναμικά στην κάθαρση των «γαλάζιων» κυβερνητικών σκανδάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου