Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εκστρατεία «άρνησης» απέναντι στον αντικαπνιστικό νόμο

Αρνείται το συντονιστικό επαγγελματιών μπαρ, καφέ και εστιατορίων να συμμορφωθεί με το νέο αντικαπνιστικό νόμο του υπουργείου Υγείας, ζητώντας τη συμμετοχή των ιδιοκτητών καταστημάτων στην εκστρατεία «"άρνηση" για να καταστεί ο νόμος ανενεργός».
Την ίδια στιγμή, η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το κάπνισμα «1142» δέχτηκε το τελευταίο διήμερο περισσότερες από 10.000 κλήσεις από πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα που προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Συνολικά 10.418 άνθρωποι τηλεφώνησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στη γραμμή 1142, αριθμός μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο όλου του Αυγούστου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).

Οι επαγγελματίες, ωστόσο, αντιδρούν, καλώντας σε συμμετοχή στην εκστρατεία «"άρνηση" για να καταστεί ο νόμος ανενεργός», η οποία υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι πελάτες στα καφέ και μπαρ είναι καπνιστές, σε ποσοστό μάλιστα που φτάνει το 95% και προβλέπει ότι η κίνηση θα μειωθεί ακόμη και κατά 90%.

Στις δράσεις της εκστρατείας περιλαμβάνεται η ανάρτηση αφίσας εντός των καταστημάτων, στην οποία θα δηλώνεται η άρνηση των επιχειρηματιών να συμμορφωθούν στο νόμο. Επιπλέον, τα τασάκια θα μένουν στη θέση τους και η πελάτες θα συνεχίζουν να καπνίζουν.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου