Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Υποχώρησαν τα ποσοστά δημοτικότητας του Σαρκοζί

Δύο μονάδες κάτω υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, στο 32% και στο 38% αντίστοιχα, όσον αφορά την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι Γάλλοι ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα κύρια προβλήματα της χώρας, δείχνει η μηνιαία δημοσκόπηση CSA για την εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή...
Τα ποσοστά αυτά είναι τα χαμηλότερα που συγκεντρώνουν οι Σαρκοζί και Φιγιόν από τον Ιούνιο του 2007, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Το 32% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Σαρκοζί για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κύρια προβλήματα της χώρας. Το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 34% πριν από ένα μήνα. Μια μεγάλη πλειοψηφία (60%) έχει την αντίθετη άποψη.

Αντίστοιχα ο Φιγιόν έπεσε κι αυτός κατά δύο μονάδες στο 38%, με το 53% να δηλώνει ότι δεν του έχει εμπιστοσύνη.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε τηλεφωνικώς μεταξύ 1ης και 2ας Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία εναντίον των απελάσεων των Ρομά στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση Σαρκοζί. Ανάλογη διαδήλωση έγινε στη Ρώμη.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου