Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Θρίλερ με Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα στις ΗΠΑ

Στη δίνη ένος νέου κατασκοπευτικού θρίλερ βρίσκεται πάλι η Ουάσινγκτον. Ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, που σύμφωνα με την Τεχεράνη είχε απαχθεί πριν απο έναν χρόνο από τη CIA, εμφανίστηκε στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Ουάσινγκτον και ζητεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.  Πρόκειται για τον Σαχράμ Αμίρι που βρήκε καταφύγιο στον ιρανικό τομέα της πακιστανικής πρεσβείας στις ΗΠΑ...
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, ο Αμίρι ζήτησε τον άμεσο επαναπατρισμό του στο Ιράν. Ο επιστήμονας είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν σε ιρανικό πανεπιστήμιο, καθώς και στον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.

Το Ιράν είχε τότε κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι τον απήγαγε, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. Τον Μάρτιο το ABC News είχε μεταδώσει ότι ο επιστήμονας είχε αυτομολήσει στις ΗΠΑ και βοηθούσε τη CIA, παρέχοντας πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Τρία βίντεο είχαν μεταδοθεί τον Ιούνιο, το πρώτο ανέφερε ότι είχε απαχθεί, το δεύτερο ότι ζούσε ελεύθερος στην Αριζόνα και το τρίτο ότι είχε ξεφύγει από τους απαγωγείς του.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα αρνητική για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με το BBC δεν αποκλείεται να προκαλέσει και διπλωματική κρίση.

πηγή-tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου