Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κατακόρυφη αύξηση στις καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο

Κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των καταγγελιών για παράνομες δραστηριότητες και παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο καταγράφει για το πρώτο εξάμηνο του έτους το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Safeline.gr. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου και εφόσον επαληθευτούν οι τάσεις, στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε αναμένεται να...
έχουν υποβληθεί από χρήστες του διαδικτύου γύρω στις 3.000 καταγγελίες, ενώ μόνο για το 1ο εξάμηνο του 2010 και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των καταγγελιών κατά 153%.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, μία στις τρεις καταγγελίες αφορά σε ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο, ενώ σχεδόν 1 στις 5 αφορά υποκλοπή ταυτότητας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το Safeline.gr υπογραμμίζει ότι ανοδικά κινείται και ο αριθμός των καταγγελιών για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που αντιστοιχεί στο 38% των συνολικών καταγγελιών. Οι αναφορές των χρηστών έχουν να κάνουν κυρίως με προσπάθειες υποκλοπής ταυτότητας, εκφοβισμό, απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων, ρατσισμό και υποκλοπή κωδικών.

πηγή-enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου