Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ozzy Osbourne: «πειραματόζωο» σε έρευνα για τα ναρκωτικά


Πλήρη και διεξοδική ανάλυση του γενετικού κώδικα του  Ozzy Osbourne θα πραγματοποιήσουν Αμερικανοί επιστήμονες με στόχο να εξαγάγουν συμπεράσματα για τον τρόπο απορρόφησης των ναρκωτικών ουσιών από τον ανθρώπινο οργανισμό. Το DNA τεστ θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα κοστίσει 27.000 στερλίνες...


Ο Ozzy, πάλαι ποτέ frontman των θρυλικών Black Sabbath, θα γίνει ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο με πλήρως «χαρτογραφημένο» γενετικό κώδικα.
Η επιλογή του Ozzy για την έρευνα έγινε διότι ο τρόπος ζωής που έχει επιλέξει τα τελευταία 40 χρόνια θα είχε στείλει στον «τάφο» οποιονδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο.
Ο Ozzy έχει καταναλώσει τέτοια ποσότητα ναρκωτικών και αλκοόλ που, σύμφωνα με δηλώσεις του, ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει πώς είναι ακόμα ζωντανός.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «ιατρικό θαύμα», χαρακτηρισμός απόλυτα ακριβής για έναν άνθρωπο που κατανάλωνε τέσσερις μποτίλιες κονιάκ ημερησίως σε κάποια φάση της πολυτάραχης ζωής του.

Ο Ozzy Osbourne υποφέρει από μια γενετική διαταραχή , παρόμοια με τη νόσο Πάρκινσον και έχει εισαχθεί περισσότερες από μια φορά σε κέντρα ψυχικής υγείας.
Παρά τις υπερβολές του, είναι ακόμα με τη γυναίκα του Sharon, την οποία κάποτε αποπειράθηκε να στραγγαλίσει, και τα τρία παιδιά τους.
Ο Nathan Pearson, επικεφαλής της έρευνας που διεξάγει η εταιρεία Knome, είπε πως η παρακολούθηση και ανάλυση ατόμων με ιδιαίτερο (sic) ιατρικό ιστορικό έχει πολύ μεγάλη αξία για την επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες προσδοκούν πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν γιατί οι οργανισμοί «μύθων» του σκληρού ροκ, όπως ο Keith Richards, ο Ronnie Wood, ο Iggy Pop, ο Lou Reed κλπ επιδεικνύουν μεγαλύτερη αντοχή στις καταχρήσεις ουσιών από τους «κοινούς θνητούς».

πηγή-i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου