Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία ..οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση

Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, έχει σχηματιστεί μια ομάδα χρηστών του διαδικτύου, συνεχώς αυξανόμενοι, οι οποίοι προβληματίζονται και συζητούν πάνω σε θέματα ψηφιακής δημοκρατίας. Η επίσημη ιστοσελίδα τους είναι http://www.dd-democracy.gr/...
Έχουν μάλιστα προσχωρήσει διαδικτυακά, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση, σε κείμενο διακήρυξης, η οποία ονομάζεται Διακήρυξη Του Συνδέσμου πολιτών, φίλων της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ http://www.dd-democracy.gr/statement.asp και φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται και έχουν παρόμοιες δημοκρατικές ανησυχίες και αναζητήσεις.

Οι πολίτες αυτοί, αντιλαμβάνονται την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την πλευρά της πολιτικής ελίτ του τόπου, η οποία κωφεύει μπροστά στις δυνατότητες που ανοίγει η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο, για την υλοποίηση όλο και πιο αμεσότερων μορφών δημοκρατίας με την ενεργό συμμετοχή σε συζητήσεις και κυρίως σε αποφασιστικές ψηφοφορίες των ίδιων των πολιτών για τα πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας. Έχουν δε αποφασίσει να προχωρήσουν πειραματικά σε μορφές διαδικτυακής διαβούλευσης και κυρίως διαδικτυακής ψηφοφορίας πάνω σε θέματα διακυβέρνησης της χώρας.

πηγή-kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου