Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Απαγόρευσε τη δημιουργία blog στους στρατιώτες η Κίνα

Τη δημιουργία και διατήρηση ιστοτόπων απαγόρευσε η Κινα στους 2.3 εκατομμύρια στρατιώτες της επιβάλλοντας ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς στο ίντερνετ.
«Οι στρατιώτες δεν μπορούν να διατηρούν ιστολόγια στο ίντερνετ είτε το κάνουν ως στρατιώτες είτε όχι», δήλωσε ο Γουάν Λονγκ, πολιτικός επίτροπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Νέα Κίνα»...


«Το ίντερνετ είναι περίπλοκο και πρέπει να προειδοποιούμε κατά των διαδικτυακών παγίδων», πρόσθεσε ο Λονγκ εκφράζοντας τις ανησυχίες του όσον αφορά την «εμπιστευτικότητα» των στρατιωτικών υποθέσεων.
Η εν λόγω απαγόρευση αναφέρεται στη νέα έκδοση του Εσωτερικού Κανονισμού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, του μεγαλύτερου στρατού στον κόσμο, και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η Κίνα έχει θεσπίσει ένα τεράστιο σύστημα λογοκρισίας του ίντερνετ που εμποδίζει την πρόσβαση σε κάποιους ιστότοπους ή λογοκρίνει το περιεχόμενο άλλων, το περιεχόμενο των οποίων κρίνεται από την κυβέρνηση ως ακατάλληλο, από πορνογραφικό υλικό μέχρι πολιτικές θέσεις.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου