Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη λήξη του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει την μάχη και θα την κερδίσει. Eπεσήμανε πως ο μηχανισμός στήριξης από Ε.Ε. και ΔΝΤ μπορεί να δώσει τον χρόνο για σοβαρές και μεγάλες αλλαγές. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απουσία των αρχηγών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του...

Νωρίτερα, πρώτος εξήλθε του Προεδρικού Μεγάρου ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (ο οποίος θα κάνει δηλώσεις στη Ρηγίλλης) και ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Σε σύντομη δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως «ήταν μια συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα» και πρόσθεσε ότι σ' αυτήν συζητήθηκαν «πέρα απο τα οικονομικά και μια άλλη σειρά θεμάτων και έχω την αίσθηση πως όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν».
«Θα μπορούσε η κρίση να γίνει ευκαιρία για τη χώρα»,δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ερωτηθείς «τι απαντούν οι πολιτικοί σ' αυτό που λέει όλος ο κόσμος, δηλαδη κάποιοι να πάνε φυλακή»ο Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα. Στο ερώτημα αν ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, είπε ότι «ζήτησα οικουμενική συνεννόηση».
Στο Συμβούλιο εκλήθη και συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις. Ενδεικτική πάντως είναι η πρώτη φράση του πρωθυπουργού, πριν από την επίσημη έναρξη του Συμβουλίου, ότι «αντίπαλός μας είναι οι αγορές».

«Δεν βλέπω καμία απουσία σήμερα μπράβο σας» δήλωσε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη του συμβουλίου.

O πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε ερωτήσεις στον υπουργό Οικονομικών για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του Ecofin την Κυριακή.
Ο λόγος της αποχής των δύο κομμάτων της Αριστεράς είναι η τροπολογία που πέρασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία έχει τη δυνατότητα να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης, χωρίς να απαιτείται κύρωσή τους από τη Βουλή- κάτι που χαρακτήρισαν ως «νομοθετικό πραξικόπημα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ανευθυνότητα της Αριστεράς».

πηγή-kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου