Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Νταβούτογλου: «Δεν υπογράψαμε συμφωνίες για να καταλάβουμε το Αιγαίο»

«Δεν υπογράψαμε αυτές τις συμφωνίες για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο, το κοινό μας μέλλον», διαβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μια ημέρα μετά επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην ΑΘήνα ως ιστορικό γεγονός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις...

Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την «Tουρκική διπλωματία και η περιφερειακή-παγκόσμια τάξη στις αρχές του 21ου αιώνα», στην Κωνσταντινούπολης, υπογράμμισε πως η επίσκεψη στην Αθήνα «έδωσε οριστικά νέα μορφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ενώ δήλωσε πως εντυπωσιάσθηκε με την ειλικρίνεια των Ελλήνων.
Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις περί «νέο-οθωμανισμού», που απευθύνονται στην εξωτερική πολική της Τουρκίας, ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε πως «γνώμονάς μας δεν είναι μόνον η διπλωματία της Τουρκίας, αλλά και το γενικό καλό της στη ροή της ιστορίας».
Αναφερόμενος τέλος στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, υπογράμμισε πως «έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να φέρουμε την Τουρκία κοντά στην ΕΕ».

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου