Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Έλληνες: Οδήγημα με κινητό, τσιγάρο και αλκοόλ

Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά νεαρής ηλικίας Ελλήνων οδηγούν μιλώντας στο κινητό, ή καπνίζοντας ή έχοντας καταναλώσει αλκοόλ σύμφωνα με στοιχεία έρευνας για τη συμπεριφορά των νεαρών Ελλήνων κατά την οδήγηση , που θα παρουσιαστούν στο 15ο συνέδριο της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής το οποίο διεξάγεται στο Δίον Πιερίας...
Η έρευνα, που διενεργήθηκε στον ελληνικό στρατό σε δείγμα 501 ατόμων (στρατιωτικών και μη) με μέσο όριο ηλικίας τα 25,2 έτη, έδειξε ότι το 75,7% των ερωτηθέντων οδηγεί συχνά μιλώντας στο κινητό, το 51,2% καπνίζει κατά την οδήγηση, το 52,4% ότι έχει οδηγήσει τουλάχιστον μία φορά έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, το 18,7% ότι δεν έχει άδεια οδήγησης, ενώ το 26,3% ότι δεν καλύπτεται από την ασφάλεια του οχήματος. Εξάλλου το 47,6% από αυτούς δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας κατά την οδήγηση, ενώ το 68,9% αναπτύσσει ταχύτητα κατά την οδήγηση τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το 424 ΓΣΝΕ, τη Σχολή Οικονομικών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, το Παιδιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

πηγή-ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου