Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ποιος «δίνει» τον Πρωθυπουργό;

Του Γιώργου Λακόπουλου από το protagon.gr 

Υπάρχει πράγματι στην κυβέρνηση «βαθύ λαρύγγι» , που δίνει λάθος πληροφόρηση σε λάθος ώρα; Μάλλον όχι. Υπάρχει όμως μια πηγή που «δίνει» τον Πρωθυπουργό! Ακούγεται απίθανο. Αλλά αν το δει κανείς στη λεπτομέρεια του εκεί καταλήγει. Προσέξτε. Την ημέρα άπου άρχισε το τρελό ράλι των σπρέντς, στην κυβέρνηση ήταν πολλοί αυτοί που το απέδιδαν στο «σάιτ» που μετέφερε δήλωση αγνώστου αξιωματούχου. Εμμέσως δηλαδή αποδέχονταν ότι υπήρξε αυτή η δήλωση. Και μάλιστα διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ ότι διεξάγεται...
έρευνα να για εντοπιστεί ο εν λόγω αξιωματούχος. Φυσικά δεν βρέθηκε ποτέ. Κι εδώ που τα λέμε πώς να βρεθεί αφού δεν υπήρξε. Ήταν απλώς μια δικαιολογία της στιγμής – ολίγον επιπόλαιη, όπως απεδείχθη. Εκεί θα είχε μείνει το θέμα, αν στις εφημερίδες της Πέμπτης 9 Απριλίου δεν καταγράφονται δήλωση «κυβερνητικής πηγής» που -κρατηθείτε - αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Το πιθανότερο είναι ότι παρερμηνεύθηκαν κάποιες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο τελευταίο άτυπο υπουργικό συμβούλιο , οι οποίες επαναλήφθηκαν και χθες και αφορούσαν μελλοντικές κινήσεις και σκέψεις». Έτσι ακριβώς!
Για όποιον δεν κατάλαβε η εν λόγω κυβερνητική πηγή- που φυσικά είναι υπαρκτή αυτή τη φορά, αν κριθεί από το χειρισμό των έγκυρων εφημερίδων- εμπλέκει εξ αντικειμένου τον Πρωθυπουργό σ' αυτή την υπόθεση. Υποδηλώνει ότι όλα έγιναν γιατί οι δηλώσεις του πρωθυπουργού άφηναν περιθώρια για παρερμηνείες. Αν προεκτείνουμε αυτή τη λογική, που φτάνουμε: aν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού δεν θα υπήρχαν οι παρερμηνείες, άρα δεν θα υπήρχε και το δημοσίευμα και συνεπώς δεν θα είχε γίνει και η ζημιά. Το ερώτημα είναι: κανείς από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού δεν κατέγραψε αυτή την ερμηνεία; Γιατί θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε ποια είναι η «κυβερνητική πηγή» που τη λανσάρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου