Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η επιστροφή του Καραμανλή

Του Βαγγέλη Πλάκα από την Μακεδονία

Με μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας προγραμματίζει τη δημόσια επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα μάλιστα με τις σκέψεις που ο τέως πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς πολιτικούς του φίλους, αυτό θα γίνει από τη νέα σεζόν, με πιθανότερο χρόνο τον...
Σεπτέμβριο και την περίοδο της ΔΕΘ και με τόπο τη Θεσσαλονίκη.
Όσο για την πολυαναμενόμενη παρέμβασή του επί των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων και ειδικά για την οικονομία, πεδίο στο οποίο έχει δεχθεί ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σκληρή κριτική και εκ των έσω, αυτή φαίνεται πως θα καθυστερήσει. “Δεν είναι η ώρα να μιλήσω”, δηλώνει. Ο Κώστας Καραμανλής επί του παρόντος αρκείται στο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πολιτική επικαιρότητα με έδρα το νέο του πολιτικό γραφείο στην πλατεία Μαβίλη και “δηλώνει παρών”.
Σύμφωνα με συνομιλητές του, ο τέως πρωθυπουργός εμφανίζεται πικραμένος, απογοητευμένος και ενοχλημένος από την εσωκομματική κριτική που του ασκείται για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από βουλευτές που μέχρι πριν από λίγους μήνες τον “εξυμνούσαν”. Θεωρεί άδικη την τόσο έντονη κριτική, και υποκριτική τη στάση αρκετών, κυρίως μέσα στο κόμμα του, επισημαίνοντας πως πλήττουν πρώτιστα τη ΝΔ. Ωστόσο έχει προχωρήσει και σε βαθιά αυτοκριτική, εστιάζοντας στην κομβική επιλογή της “ήπιας προσαρμογής” στα δημοσιονομικά, την οποία σημειώνει πως δεν έπρεπε να εφαρμόσει. Αντίθετα, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως θα έπρεπε να τρέξει αμέσως μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και με ορίζοντα 18 μηνών τις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που προβλέπονταν στο πρόγραμμά του κόμματός του.
Άνθρωποι που συζητούν μαζί του μετέφεραν στη “ΜτΚ” την αίσθησή τους πως δεν εμφανίζει καμία διάθεση παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα, διαψεύδοντας σχετικές φήμες. Αντίθετα, πληροφορίες λένε ότι έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου πολιτικό γραφείο και στη Θεσσαλονίκη, ως βουλευτής της Α’ περιφέρειας, το οποίο είχε κλείσει το 1997, λίγο μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου