Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πολωνία: Χιλιάδες κόσμου στο "τελευταίο αντίο"

Δεκάδες χιλιάδες Πολωνών, πήραν μέρος στη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε στην Κρακοβία, συνοδεύοντας στην τελευταία του κατοικία, τον πρόεδρο της χώρας Λεχ Κατσίνσκι και τη σύζυγό του Μαρία, που μαζί με άλλους 94 ανθρώπους βρήκαν τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία. Παρόντες στην κηδεία και η κόρη του προεδρικού ζεύγους Μάρτα, με το δίδυμο αδελφό του προέδρου, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ο οποίος είναι επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης.
Εκατοντάδες άνθρωποι ακολούθησαν την πομπή κουνώντας...
πολωνικές σημαίες και ραίνοντάς τη με λουλούδια.
Ταυτόχρονα αρκετοί παρακολουθούσαν τη νεκρώσιμο ακολουθία από γιγαντοοθόνες, ενώ τα δύο σφραγισμένα φέρετρα, το ένα δίπλα στο άλλο, κοντά στην Αγία Τράπεζα, ήταν τυλιγμένα με την πολωνική σημαία.
Αρκετοί ξένοι ηγέτες δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν, λόγω των προβλημάτων στις πτήσεις, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.
Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και οι ομόλογοί του της Ουκρανίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας και της Γεωργίας, ο εκτελών χρέη προέδρου της Πολωνίας Μπρονισλάβ Κομορόφσκι, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τασκ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Τζέρζι Μπούζεκ. Ο χώρος της ταφής είναι οι στις κρύπτες του Καθεδρικού Ναού Βάβελ της Κρακοβίας, όπου αναπαύονται βασιλείς, στρατηγοί και ποιητές της Πολωνίας.

πηγή-ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου