Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Βιταμίνη C: Ασπίδα για τη γρίπη
Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ, τα μανταρίνια, τα lime και το περγαμόντο, είναι καρποί των εσπεριδοειδών δέντρων. Ο καρπός τους είναι γευστικός και ωφέλιμος, ενώ τα άνθη και τα φύλλα τους ευωδιάζουν. Έχουν συνδεθεί κατά κύριο λόγο με τη βιταμίνη C. Επιπλέον, όμως, περιέχουν σημαντικές ποσότητες φολικού οξέος, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η κατανάλωσή τους ανάμεσα στα γεύματα αποτελεί μεγάλη πηγή υδατανθράκων. Ιδανικά θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά δύο μερίδες εσπεριδοειδών. Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και τα μανταρίνια έχουν διάφορα μεγέθη και χρησιμοποιούνται για χυμούς, φαγητά και γλυκά. Ο φλοιός τους γίνεται εύκολα ένα υγιεινό και γευστικό γλυκό του κουταλιού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου