Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ο «κύκλος Χριστοφοράκου»


Τι παίζει με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο; Ελεύθερος και ωραίος ο τοπ-μάνατζερ της μίζας, φαίνεται ότι φρόντισε να δρομολογήσει την υπόθεση που τον έχει ως πρωταγωνιστή σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Το υλικό που άφησε νε περιέλθει στα χέρια των αρχών δεν δείχνει και τόσο τυχαίο. Μάλλον προεξοφλεί κάποιες εξελίξεις. Με άλλα λόγια: ο πρώην ισχυρός άνδρας του ελληνικού επιχειρηματικού τζετ σετ, ορίζει την τροπή που θα πάρει η υπόθεση Siemens. Δεν την γνωρίζουμε επαρκώς και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Ένα ενδεχόμενο είναι να εμπλέξει τους πάντες – και είναι πολλοί- διευκολύνοντας να αποκαλυφθούν τα πάντα. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να κινηθεί επιλεκτικά σε βάρος κάποιων, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιων κα με ποια κριτήρια. Και το τρίτο είναι να τους απαλλάξει όλους λέγοντας ότι έδωσε κάτι ψιλά στα κόμματα- αυτά που ξέρουμε και τα υπόλοιπα τα έβαλε στην τσέπη του κα κορόιδευε τους Γερμανούς..
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το σχέδιο του. Ότι υπάρχει σχέδιο είναι απολύτως σίγουρο- φάνηκε από τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση από τη στιγμή που ξέσπασε . Πολλοί πάντως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο έλεός του. Και αυτό κάνει την πρόβλεψη για τους σκελετούς που κρύβει στα ντουλάπια του δύσκολη. Τα πάντα κινούνται στην περιοχή του γκρίζου. Ο Χριστοφοράκος είναι κάτι σαν νάρκη για το πολιτικό σύστημα.

του Γιώργου Λακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου