Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ένα Μνημόνιο στον αέρα…

10 Δεκεμβρίου του 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης δήλωνε από το βήμα της Βουλής  "δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Επόμενο βήμα; Η επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας. 120 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μπορεί οι 199 βουλευτές να αποφάσισαν πως το δεύτερο Μνημόνιο σώζει προς το παρών την Ελλάδα, αλλά νομίζω πως η χρεοκοπία διανύει ήδη αρκετά χρόνια παρουσίας στη χώρα μας…

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι εννοώ…

Υγεία – Οκτώ στους δέκα ασθενείς που «καταλήγουν» το «χρωστάνε» στην έλλειψη επαρκούς επιστημονικού προσωπικού και μέσων Νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία.

Παιδεία – Χιλιάδες νέοι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες στην ουρά του ΟΑΕΔ για κάρτα ανεργίας

Ανεργία - Εκτόξευση στο 20,9% τον Νοέμβριο - Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι άνεργοι

Ανάπτυξη - Τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στον κόσμο όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη θα έχει η Ελλάδα το 2012, σύμφωνα με τον Economist.

Γραφειοκρατία – Μια βόλτα στις δημόσιες υπηρεσίες θα σας αποζημιώσει, πιστέψτε με!!!

Ρουσφέτια - Πάγκαλος: «Τα λεφτά τα φάγαμε στα ρουσφέτια», το είπε ο άνθρωπος!!!

Σκάνδαλα –  Σκάνδαλο SIEMENS,  υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, ο offshore Βουλγαράκης, Μονή Βατοπεδίου, τα περίφημα δομημένα ομόλογα, χρειάζεστε κι άλλα;

Φοροδιαφυγή - Δύο στους δέκα επιχειρηματίες ομολογούν ότι έχουν δωροδοκήσει δημόσιο υπάλληλο, ενώ εννέα στους δέκα παραδέχονται ότι η φορολογική συνείδηση των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μόλις το 10% αυτών δηλώνουν διατεθειμένοι να επωμισθούν στο ακέραιο το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Μετανάστευση - Le Monde: «Τη μετανάστευση επιλέγουν οι νέοι έλληνες». Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων ηλικίας 20 έως 30 ετών.

Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε χρεοκοπημένοι;

Μνημόνιο πρώτο – «Δυστυχώς αποτύχαμε»

Μνημόνιο δεύτερο – «Δυστυχώς θα αποτύχουμε»

Μνημόνιο τρίτο (μέτρα Ιουνίου) – «Δυστυχώς  πτωχεύσαμε και επίσημα»

- Μιχαλάκη το διάβασες το μνημόνιο;

- To πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο; Σαν πολλά μου φαίνονται….

Και έτσι απλά μια χώρα κατρακυλάει αργά, υπομονετικά, ροκανίζοντας τον  χρόνο. Ξέρει πολύ καλά πως έχει χρεοκοπήσει, έχει αφήσει την μοίρα της σε ξένα χέρια.

Γίναμε τελικά μια μικρή «αποικία» γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, ή μάλλον πάντα έτσι ήμασταν, απλώς το να εθελοτυφλείς, πολλές φορές σε φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων. 

Έρμαια γίναμε μιας διψασμένης εγωπάθειας, μισθοί πείνας κτλ κτλ κτλ.

Βαρέθηκε ο κόσμος να υπομένει την ανικανότητα ενός πολιτικού συστήματος που έχει λήξει προ πολλού. Και τα μνημόνια πετάνε από έδρανο σε έδρανο, και μαζί τους κουβαλάνε την τύχη μας. Και εκεί ψηλά απογοητευμένοι προσμένουμε την προσγείωση του μνημονίου…

Ένα μνημόνιο που όταν προσγειωθεί δεν θα είναι παρά «ένα μνημόνιο στον αέρα» που κουβαλάει μαζί του χιλιάδες φωνές απόγνωσης και δυστυχίας!!!

-Πιάσε ρε Μιχαλάκη το μνημόνιο….

Εις το επανιδείν….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου