Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«49 δις έχουν κρύψει οι Έλληνες»

Mία φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι Έλληνες κρύβουν 49 δις σε μετρητά, δίνει την αφορμή στο περιοδικό Spiegel να ανεβάσει την είδηση αυτή στις κορυφαίες ιστορίες στο site του. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι Έλληνες υπό το φόβο της χρεοκοπίας έχουν κρύψει 49 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από το 2009 έχουν φύγει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 65 δις και από αυτά τα 16 δις πέταξαν στο εξωτερικό. «39 δις ευρώ είναι κρυμμένα σε ασφαλή σημεία σε σεντούκια, σε υπόγεια και σοφίτες ή κάτω από τα στρώματα» δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος.

Περίπου 5 δις έφυγαν για τη Βρετανία και σχεδόν 1,6 δις στην Ελβετία, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο. Αλλά, γράφει το γερμανικό περιοδικό, «πιστεύεται ότι οι επενδύσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, με λεφτά που προέρχονται από φοροδιαφυγή και παραοικονομία, είναι περισσότερα από 200 δις».

Ο υπουργός Οικονομικών παρέθεσε τα στοιχεία  με αφορμή ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αύξηση των απορρήτων δαπανών, αναδερόμενος στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

πηγή-lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου