Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ψυχράνθηκε ...ελαφρώς ο πλανήτης μας το 2011


H μέση θερμοκρασία της Γης το 2011 ήταν η ένατη πιο υψηλή από τότε που άρχισε η καταγραφή των μετρήσεων αυτών το 1880, ανακοίνωσε η NASA , η οποία, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι αυτή η ελαφριά ψύχρα δεν σημαίνει το τέλος της τάσης υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη ήταν 14,38 βαθμούς Κελσίου το 2011, δηλαδή 0,51 βαθμό πάνω από τη μέση θερμοκρασία στα μέσα του 20ου αιώνα.

Εννέα από τις 10 πιο θερμές χρονιές στα μετεωρολογικά χρονικά ήταν μετά το 2000. Η μόνη χρονιά του 20ού αιώνα που περιλαμβάνεται σε αυτό τον κατάλογο ήταν το 1998.

Η σύγκριση με τις θερμοκρασίες που καταχωρήθηκαν κατά το παρελθόν δείχνει σαφώς ότι η Γη θα συνεχίσει να γίνεται πιο θερμή σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες.

"Ξέρουμε ότι ο πλανήτης απορροφά περισσότερη ενέργεια από αυτήν που εκπέμπει", υπογραμμίζει ο Τζέιμς Χάνσεν διευθυντής του Ινστιτούτου Goddard της NASA για τις μελέτες του διαστήματος (Giss), το οποίο διενεργεί τακτικά τις συγκεκριμένες μετρήσεις της θερμοκρασίας γύρω από την υδρόγειο με τη βοήθεια των δορυφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου