Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Focus: «Οι Έλληνες κρύβουν τα ευρώ τους με δημιουργικότητα»


«Τα χτίζουν και στην πισίνα», γράφει το περιοδικό

«Οι άνθρωποι  στην υπερχρεωμένη Ελλάδα προσπαθούν να σώσουν  τις αποταμιεύσεις τους, κρύβοντας τες ακόμη και στις πισίνες » γράφει το γερμανικό περιοδικό  Focus, προσθέτοντας ότι ήδη στην Ελλάδα πολλοί πεινάνε και ένας στους πέντε είναι στα όρια της φτώχειας.
Το άρθρο έχει τίτλο «Ασφαλή στην πισίνα-οι Έλληνες κρύβουν τα ευρώ τους με δημιουργικότητα»

Στη συνέχεια το περιοδικό αναφέρεται στο δάνειο των 130 δις ευρώ που θα βοηθήσει τη χώρα να αποφύγει την πτώχευση, επιστρέφοντας όμως στις αποταμιεύσεις των Ελλήνων. Οι Γερμανοί γράφουν ότι οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου των Ελλήνων δεν είναι πλέον τρομακτικοί και πως οι καταθέτες, κυρίως μικρομεσαίοι και μεσαία τάξη απέσυραν τα λεφτά τους, κρύβοντας σε κάθε πιθανό σημείο και αγοράζοντας χρηματοκιβώτια για να τα κλείσουν μέσα, μέχρι να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. 

Η δήλωση περί πισίνας-χρηματοκιβωτίου έγινε στο Focus από Έλληνα τραπεζίτη. Σύμφωνα με το περιοδικό, o τραπεζίτης είπε ότι «τα χρηματοκιβώτια είναι πέντε φορές περισσότερα από ό, τι πριν από ένα χρόνο. «Ξέρω-τόνισε- έναν πελάτη που έχτισε τις αποταμιεύσεις μέσα στην πισίνα του».

Πηγή-lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου