Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Αγιασμός των Υδάτων με ευλάβεια αλλά και αποδοκιμασίες


Πλήθος κόσμου βρέθηκε το πρωί στον Πειραιά, για να παρακολουθήσει την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων στην εορτή των Θεοφανείων. Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ Σταυρόπουλος, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Στην πύλη του λιμανιού προκλήθηκε μικρή ένταση, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν σε πιστούς να μπουν για να παρακολουθήσουν την τελετή. Η κατάσταση στη συνέχεια εξομαλύνθηκε, με τους αστυνομικούς να ανοίγουν τις πύλες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας σε ομάδες πιστών να παρακολουθήσουν την τελετή.

Κατά την αναχώρηση των πολιτικών, στο τέλος της τελετής, δεν έλειψαν και τα συνθήματα αποδοκιμασίας.

Στη Χαλκίδα συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συνοδεύτηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Χαλκίδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εσωτερικών, Αναστάσιου Γιαννίτση.

Πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της Χαλκίδας.
Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παραβρέθηκαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη η τελετή του αγιασμού των υδάτων έγινε αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στην Παλιά Παραλία.

Τα μοναδικά μέλη του κοινοβουλίου που βρέθηκαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Θερμαϊκό κόλπο ήταν ο υφυπουργός υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Λίγα λεπτα μετά τη λήξη της τελετής και ενώ οι πολιτικοί εκπρόσωποι αποχωρούσαν ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας από το πλήθος. Εκείνη την ώρα περπατούσε ο Γιάννης Μαγκριώτης ωστόσο τα γιουχαΐσματα και οι ύβρεις απευθύνονταν συνολικά στους πολιτικούς.

Στην Αθήνα στην Δεξαμενή πλήθος κόσμου φώναζε "Καλοφάγωτα και καλό χώνεμα" στους πολιτικούς που έδωσαν το παρών. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης-, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου για τη δοξολογία, καθώς και στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και οι πολίτες αποχώρησαν και όλα τελείωσαν εκεί. Πάντως, από το πρωί τα μέτρα Ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά η περιοχή του Κολωνακίου ήταν απροσπέλαστη

Πηγή-madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου