Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Προσφυγή στο ΣτΕ για το απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές


Με Προσφυγή τους στο ΣτΕ οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων, ζητούν την αναστολή αλλά και την ακύρωση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας η οποία προέβλεπε  ότι όσοι μαθητές δεν επιθυμούσαν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της...
τρίτης λυκείου θα μπορούσαν να πάρουν απολυτήριο και από τις προαγωγικές εξετάσεις.
Η εγκύκλιο προέβλεπε ακόμη ότι οι μαθητές θα έπρεπε να δηλώσουν μέχρι και σήμερα εάν θα δώσουν πανελλαδικές ή ενδοσχολικές εξετάσεις προκειμένου να πάρουν απολυτήριο από γενικό λύκειο.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη για την εγκύκλιο. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι θα υπάρξουν μη ισότιμα απολυτήρια, κάτι που θα δημιουργήσει ανισότητες σε ενδεχόμενη εισαγωγή των υποψηφίων σε ξένα πανεπιστήμια και στο σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, όπου έχει ιδιαίτερη σημασία ο βαθμός απολυτηρίου.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι η απόφαση θα κατοχυρωθεί με νόμο πριν τις πανελλαδικές, που αρχίζουν στις 12 Μαϊου, ενώ σημειώνουν ότι σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστεί η ισοτιμία των πτυχίων.

Πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου