Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οι Ρώσοι αδιαφορούν για τον Γκορμπατσόφ

Σχεδόν οι μισοί Ρώσοι είναι αδιάφοροι απέναντι στον τελευταίο σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος γιορτάζει αύριο τα 80α γενέθλιά του, όπως έδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Vtsiom η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το 47% των ερωτηθέντων είναι αδιάφοροι απέναντί του, διπλάσιοι απ' ό,τι πριν από δέκα χρόνια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.600 προσώπων. Το 20% αισθάνονται περιφρόνηση και μόνο το 10% σεβασμό για τον «πατέρα» της περεστρόικα που το 1990 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

Από τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του, το 10% των Ρώσων επιλέγουν τις δημοκρατικές ελευθερίες, το 5% το τέλος του ψυχρού πολέμου και το 73% δεν έχουν γνώμη.

Αντίθετα το ένα τρίτο των ερωτηθέντων τον κατηγορούν για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και το 7% για την εκστρατεία του κατά των οινοπνευματωδών. Διάσημος σ' όλο τον κόσμο επειδή επέτρεψε το τέλος του ψυχρού πολέμου, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δεν είναι συμπαθής στους ομοεθνείς του που τον θεωρούν υπεύθυνο για την κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας και για το χάος που ακολούθησε.

πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου