Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε σπίτι μια μικρή ΔΕΗ με εφαρμογή εναλλακτικών πηγών ενέργειας

To ερευνητικό πρόγραμμα H2SusBuild υλοποιείται με τη συμμετοχή 18 μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ιδρυμάτων από όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία». Το εν λόγω πρόγραμμα, του οποίου από την Ελλάδα ηγείται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχει ως στόχο τη...
δημιουργία ενός έξυπνου, αυτοσυντήρητου υβριδικού ενεργειακού συστήματος με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του CO2 για την κάλυψη της ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και ψύξης κατοικιών και εμπορικών κτιρίων ή συστοιχιών κτιρίων.

Ειδικότερα, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός κτιρίου που θα μειώνει δραστικά το «αποτύπωμα» άνθρακα και θα μπορεί να καλύψει πλήρως την ηλεκτρική κατανάλωση, εκμηδενίζοντας τις εκπομπές ρύπων.

Στο συγκεκριμένο κτίριο η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται αποκλειστικά από εναλλακτικές πηγές (αιολική και ηλιακή ενέργεια).

Όσον αφορά το «πράσινο» ρεύμα που θα περισσεύει, θα χρησιμοποιείται για την ηλεκτρόλυση νερού, την παραγωγή αερίου υδρογόνου και τη φύλαξη του με σκοπό τη μελλοντική κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Η Schneider Electric AEBE παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, συμμετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα H2SusBuild (Hydrogen 2 Sustainable Building).

Η εταιρεία προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις και τον εξοπλισμό για την παρακολούθηση της παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και τον έλεγχο του ισοζυγίου κατανάλωσης.

πηγή-i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου