Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Jamie Oliver..Να διδάξουμε κάθε παιδί πώς να τρέφεται σωστά

Ο νικητής του ετήσιου βραβείου TED Τζέιμι Όλιβερ, μοιράζεται μαζί μας εκπληκτικές ιστορίες από το πρόγραμμά του κατά της παχυσαρκίας, που εφαρμόζει στο Huntington της πολιτείας West Virginia και επιχειρεί μία κατά μέτωπο επίθεση στην άγνοιά μας σχετικά με τη διατροφή. Οι παρατηρήσεις του αφορούν κυρίως στις διατροφικές συνήθειες των πολιτών των ΗΠΑ και της Αγγλίας, ωστόσο ολοένα και πιο ανησυχητικά προσιδιάζουν σε αυτές άλλων ευρωπαϊκών λαών...
“Με λένε Τζέιμι Όλιβερ. Είμαι 34 χρονών. Κατάγομαι από το Έσεξ της Αγγλίας και τα τελευταία 7 χρόνια προσπαθώ, ασταμάτητα θα έλεγα, να σώζω ζωές με τον τρόπο μου. Δεν είμαι γιατρός. Είμαι σέφ. Δε διαθέτω ακριβό εξοπλισμό ούτε φάρμακα. Χρησιμοποιώ την ενημέρωση, την εκπαίδευση.

Εμείς, οι ενήλικες των τελευταίων τεσσάρων γενεών κληροδοτήσαμε στα παιδιά μας την μοίρα ενός χαμηλότερου μέσου όρου ζωής σε σχέση με εκείνον των γονιών τους. Το δικό σας παιδί θα ζήσει δέκα χρόνια λιγότερο από εσάς εξ αιτίας του διατροφικού περιβάλλοντος στο οποίο όλοι εμείς τα έχουμε εγκλωβίσει. Τα δύο τρίτα των ανθρώπων σε αυτή την αίθουσα, σήμερα, στην Αμερική, είναι στατιστικά υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Εσείς εκεί, προς το παρόν είστε εντάξει, αλλά θα σας πιάσουμε στο τέλος, μην ανησυχείτε.”


πηγή-kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου