Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: Να σταματήσουν οι «γκρίνιες»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες αφότου η ψήφιση  του ασφαλιστικού έθεσε σε δοκιμασία την κυβερνητική συνοχή, αλλά  χωρίς περαιτέρω ουσιαστικές συνέπειες.
Ο πρωθυπουργός φέρεται μάλιστα να έστειλε μήνυμα να σταματήσουν οι «γκρίνιες» φεύγοντας για τον Πόρο, όπου και θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη για το «συμπόσιο της Σύμης»...
Στο επίκεντρο των εσωκομματικών αντιδράσεων αυτή τη φορά βρίσκεται η ρύθμιση για τις νοσοκομειακές προμήθειες που έχει ενταχθεί με την μορφή τροπολογίας από την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση της ρευστότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται νόμιμη η καταβολή προμηθειών που εκκρεμούν από τον Οκτώβριο του 2005, είναι αυτό που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους η Β. Παπανδρέου και ο Ε. Νασιώκας. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η κ. Παπανδρέου σχετικά πρόσφατα αποχώρησε σε ένδειξη… διαμαρτυρίας κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής (στην οποία είναι πρόεδρος) ενώ επιχειρηματολογούσε υπέρ της συγκεκριμένης διάταξης η υπουργός Υγείας! «Επικίνδυνο» για διαφοροποιήσεις θεωρείται και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα εισαχθεί και αυτό τις επόμενες ημέρες προς συζήτηση στη Βουλή.  

Την ίδια ώρα καλά κρατούν οι εσωκομματικές διαφωνίες και για άλλα ζητήματα. Όπως ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Δ. Ρέππα και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και  ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πανάρετο και στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις αποζημιώσεις των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων.
Αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και η επιμονή του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη  στην πρότασή του για πρόωρες  εκλογών τον Νοέμβριο, μαζί με τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να υπάρξει «δημοκρατική νομιμοποίηση» της κυβέρνησης μετά τα μέτρα και το ασφαλιστικό.

πηγή-hbnews.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου