Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Καλύτερη αναζήτηση στο Google

Αν κάτι σας φαίνεται πως έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό στα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας μέσω Google, είναι αλήθεια πως δεν είναι η ιδέα σας. Η εταιρεία έθεσε σε πλήρη λειτουργία ένα νέο μηχανισμό αναζήτησης και κατηγοριοποίησης των πληροφοριών, τον οποίο η ίδια ονομάζει «Καφεΐνη».
Πρόκειται για ένα σύστημα που υπόσχεται ότι στις αναζητήσεις σας θα λαμβάνετε τα πιο «φρέσκα» αποτελέσματα, τα οποία θα προέρχονται από διαδικτυακούς χώρους συζήτησης, το twitter και, βέβαια, ειδησεογραφικές υπηρεσίες και κόμβους...
Η ίδια η Google προσπαθεί να το εξηγήσει με απλά λόγια: «Το περιεχόμενο στο web αναπτύσσεται και με την εξέλιξη του βίντεο, των εικόνων, των ειδήσεων και των ενημερώσεων σε πραγματικό χρόνο, η τυπική σελίδα είναι πιο πλούσια και σύνθετη.

Επιπροσθέτως, οι προσδοκίες των ανθρώπων κατά την αναζήτηση (μιας πληροφορίας) είναι μεγαλύτερες σε σχέση με το παρελθόν. Θέλουν να βρουν το πιο πρόσφατο σχετικό περιεχόμενο και οι εκδότες περιμένουν πως θα είναι δυνατός ο εντοπισμός (του υλικού που οι ίδιοι παράγουν) τη στιγμή που το δημοσιεύουν», αναφέρει η Google στο blog της.

Η «Καφεΐνη», προσθέτει η Google, επεξεργάζεται χιλιάδες διαδικτυακές σελίδες το δευτερόλεπτο και το περιεχόμενό τους εισάγεται σε μια βάση δεδομένων μεγέθους 100 εκατ. GB. «Αν ήταν μια στοίβα χαρτιά, το ύψος της θα αυξανόταν κατά 4,8 χλμ. κάθε δευτερόλεπτο», σημειώνει.

Τον τελευταίο καιρό η εταιρεία έχει προχωρήσει σε γενναίο λίφτινγκ της υπηρεσίας αναζήτησης, με την οποία άλλωστε έγινε πασίγνωστη παγκοσμίως. Η σελίδα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη λειτουργικότητα, καθώς ο χρήστης μπορεί να κάνει εύκολα αναζητήσεις σε διαφορετικούς «τομείς» του Διαδικτύου, όπως είναι το παραδοσιακό Web, τα blogs και οι ειδησεογραφικές υπηρεσίες.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου