Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

«Προδιαγεγραμμένη η πορεία της Γης προς την υπερθέρμανση»

Προδιαγεγραμμένη είναι η πορεία του πλανήτη μας προς την υπερθέρμανση, καθώς η θερμοκρασία του θα αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα μας, παρά τις υποσχέσεις για περικοπή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του έγκριτου Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ...
«η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά ενάμιση βαθμό είναι βέβαιη, είναι πολύ πιθανό η αύξηση να ξεπεράσει τους δύο βαθμούς, ενώ υπάρχει πιθανότητα άνω του 50% η άνοδος να υπερβεί τους τρεις βαθμούς».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει συναίνεση όσον αφορά το ποιο μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές επίπεδο ανόδου της θερμοκρασίας και αναφέρουν ότι ακόμα και μια αύξηση κατά δύο βαθμούς θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της τήξης των πάγων και τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ευθύνες επιρρίπτονται από τους συντάκτες της Κίνας (τη χώρα με τις υψηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) ότι έχει λάβει ανεπαρκή μέτρα κατά των κλιματικών αλλαγών, ενώ προειδοποιούν τις ΗΠΑ (που έρχονται στη δεύτερη θέση) ότι, ακόμα κι αν εκπληρώνονταν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας της Κοπεγχάγης, τα μέτρα θα ήταν επίσης ανεπαρκή.

Η μέση θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί ήδη κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Στην αύξηση αυτή θα πρέπει να προστεθεί 0,6 βαθμός από παρελθούσες εκπομπές αερίων, οι οποίες όμως ακόμα δεν έχουν ορατή επίπτωση στο κλίμα και στην παγκόσμια θερμοκρασία λόγω της αδράνειας και των χρονικών υστερήσεων στις αντιδράσεις του κλιματικού συστήματος του πλανήτη μας.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου