Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Απόδραση-διαμαρτυρία Κινέζων εφήβων από κέντρο απεξάρτησης από το ίντερνετ

Δεκατέσσερις νεαροί κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς από τον φύλακά τους και να δραπετεύσουν από κέντρο, όπου είχαν εισαχθεί για τη θεραπεία τους από την εξάρτηση στο ίντερνετ. Οι δράστες υποστήριξαν ότι αποφάσισαν να φύγουν διότι δεν μπορούσαν να αντέξουν πλέον «τη μονότονη εργασία και την εντατική εκπαίδευση»...

 Οι νεαροί, ηλικίας από 15 έως 22 ετών, πραγματοποίησαν τη μεγάλη απόδρασή τους από το Κέντρο Θεραπείας της Εξάρτησης στο Διαδίκτυο Huai’an την περασμένη Πέμπτη στην ανατολική επαρχία Jiangsu της Κίνας, εγκλωβίζοντας τον φύλακα που είχε βάρδια την ώρα που βρισκόταν στο κρεβάτι του και ακινητοποιώντας τον με το πάπλωμά του. Στη συνέχεια, άρχισαν να εγκαταλείπουν το ίδρυμα σε ομάδες των τριών, με προορισμό την πόλη καταγωγής του αρχηγού της ομάδας.

Για τους δραπέτες, ωστόσο, η ελευθερία αποδείχθηκε σύντομη. Ένας οδηγός ταξί ειδοποίησε την αστυνομία, όταν οι νεαροί δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τη διαδρομή, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν άμεσα στο κέντρο.

Το πρόγραμμα του Κέντρου προβλέπει ότι οι «φιλοξενούμενοι» πρέπει να σηκώνονται στις 05:00 το πρωί και να πηγαίνουν για ύπνο στις 21:30. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να υποβληθούν σε δίωρες σωματικές ασκήσεις, να παρακολουθούν μαθήματα καλλιγραφίας και παραδοσιακής κινέζικης φιλοσοφίας, αλλά και ψυχολογική θεραπεία.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό που υπογραμμίζει τις συνήθως σκληρές τεχνικές που εφαρμόζονται σε κινέζικα ιδρύματα, με σκοπό την απεξάρτηση των νεαρών από το ίντερνετ. Πέρυσι, ένας 15χρονος νεαρός είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από τις πρώτες κιόλας ημέρες εισαγωγής του σε κέντρο απεξάρτησης. Τον περασμένο μήνα, ένα δικαστήριο καταδίκασε δύο εκπαιδευτές σε 10ετή φυλάκιση για το περιστατικό.

Η Οργάνωση Νέων για τη Διαδικτυακή Ανάπτυξη της Κίνας εκτιμά ότι περίπου 24 εκατομμύρια έφηβοι Κινέζοι είναι εθισμένοι στο ίντερνετ, αρκετοί από αυτούς σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου