Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι κολλητοί φίλοι και επιπτώσεις

Η αξία της φιλίας για όλους μας είναι από τις σημαντικότερες στη ζωή. Τις δύσκολες αλλά και τις ευχάριστες στιγμές, θέλουμε να τις μοιραζόμαστε με κάποιον φίλο από τα παλιά, με τον κολλητό ή την κολλητή μας. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 3.000 Αμερικανούς ηλικίας από οκτώ έως 24 ετών έδειξε πως το 94%  είχε κι έναν «κολλητό»...

Όμως οι εκπαιδευτικοί ισχυρίζονται πως αυτή η στενή σχέση είναι πιθανό να οδηγήσει σε δημιουργία συμμοριών. Για το λόγο αυτό, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των παιδιών σε μεγαλύτερες ομάδες φίλων.

Ιδανική για αυτούς είναι η κατάσταση του Μάθιου και της Μάρκαρετ Γεστ, δύο δωδεκάχρονων διδύμων από την Ατλάντα, που κάθε απόγευμα Παρασκευής καλούν στο σπίτι τους καμιά δεκαριά συμμαθητές τους για να παίξουν. Μέχρι και κατασκήνωση υπάρχει, η οποία διαθέτει «προπονητές φιλίας» που βοηθούν τα παιδιά να συνάπτουν φιλίες με τους συνομηλίκους τους.

Από τη άλλη πλευρά, οι ψυχολόγοι πιστεύουν πως οι στενές φιλίες βοηθούν τα παιδιά στην απόκτηση δεξιοτήτων αλλά και σε μία υγιή ενήλικη ζωή.

πηγή-madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου