Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Διεθνής είναι ο απόηχος της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα ενώ εκτενείς αναφορές στη φιλική συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και στα όσα ανέφεραν στην κοινή συνέντευξη τύπου, κάνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τις προσπάθειες για οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βλέπουν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες στα σχετικά δημοσιεύματά τους...
Η φιλική ατμόσφαιρα κυριάρχησε μεταξύ των δύο πρωθυπουργών αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, η οποία έχει τίτλο "Ο όρος οικουμενικός δε με ενοχλεί" αναφερόμενη στη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν. "Στην ιστορική επίσκεψη στην Αθήνα υπεγράφησαν 22 συμφωνίες και καταργήθηκε η βίζα για όσους έχουν πράσινη κάρτα."

Για ιστορική συνεργασία με την Αθήνα κάνει λόγο η Ζaman και η Μilliyet μιλά για νέα σελίδα στο Αιγαίο. Σε σύμβολο ειρήνης πρέπει να αναχθεί το Αιγαίο αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. "Στην ιστορική επίσκεψη της Αθήνας, ο πρωθυπουργός Ερντογάν έκανε έκκληση για μείωση των εξοπλισμών. Τόνισε ότι Αιγαίο δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει και να είναι σύμβολο ειρήνης."

Την τουρκική παροιμία "Οι γείτονες έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον" δανείζεται για τον τίτλο της η Yeni Safak, ενώ η γαλλική Figaro σημειώνει "Ο Ερντογάν στην Αθήνα, ένα μεγάλο βήμα εκ των προτέρων."

"Ο Τούρκος πρωθυπουργός καλεί για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών στην ιστορική επίσκεψη στην Αθήνα" τιτλοφορείται το άρθρο του Guardian.

Στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών εστιάζει η Deutche Welle, η οποία αναφέρει "Ελλάδα και Τουρκία κάνουν σταθερά βήματα για καλύτερες σχέσεις".

πηγή-ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου