Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κίνα: 65 οι νεκροί από την κακοκαιρία στην ΝΔ Κίνα

Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την νότια Κίνα αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 65 άνθρωποι και να καταστραφούν η υποστούν σημαντικές ζημιές περίπου 9.900 σπίτια, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υδάτιων Πόρων. Αγνοείται η τύχη...
14 ανθρώπων, ενώ συνολικά επλήγησαν 2,55 εκατομμύρια κάτοικοι και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Η κακοκαιρία έπληξε ιδιαίτερα τις επαρχίες Σιτσουάν, Τσονγκίνγκ, Γκουϊζού, Ζιανκσί, Γκουαντόνγκ και Χιουνάν και προκλήθηκαν μεγάλες πλημμύρες.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στις επαρχίες Χιουνάν και Ζιανκσί, μετέδωσε το πρακτορεία Νέα Κίνα επικαλούμενο ανακοίνωση των τοπικών μετεωρολογικών υπηρεσιών.

Περισσότερο επλήγη η επαρχία Τσονγκίνγκ όπου αναφέρθηκαν τουλάχιστον 31 θάνατοι και περίπου 8.000 σπίτια που κατέρρευσαν και η επαρχία Χιουνάν με τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Στην πρώτη επαρχία οι αρχές απομάκρυναν περίπου 85.000 κατοίκους από τα σπίτια τους προς ασφαλέστερες περιοχές.

Μόλις πριν από ένα μήνα αρκετές από τις ίδιες επαρχίες δοκιμάστηκαν από την χειρότερη ξηρασία που έπληξε τα τελευταία εκατό χρόνια την ΝΔ Κίνα.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου