Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ευθύνες σε όλους αποδίδουν οι πολίτες την κατάσταση της οικονομίας

Στους πολιτικούς και στη διαχείριση του δημόσιου τομέα αποδίδει το 657% των πολιτών τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Οι πολίτες, επίσης, επιρρίπτουν βαριές πολιτικές ευθύνες τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και στη σημερινή.
Σε γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι...
για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται περισσότερο οι πολιτικοί και το Δημόσιο, αντί των κερδοσκόπων και της φοροδιαφυγής.
Επιπλέον, το 49,9% πιστεύει ότι ευθύνονται εξίσου οι κυβερνήσεις Καραμανλή και η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πάντως, από όσους αποδίδουν σε μία από τις προηγούμενες την ευθύνη, το 35,4% απαντά «οι κυβερνήσεις Καραμανλή» και το 9,3% την «κυβέρνηση Παπανδρέου».
Το 84,8% πιστεύει ότι ο κ. Καραμανλής «γνώριζε την αλήθεια για την οικονομία και επέλεξε τη φυγή». Την ίδια ώρα, όμως, το 65,2% θεωρεί και ότι ο κ. Παπανδρέου «γνώριζε την αλήθεια για την οικονομία και παραπλάνησε το λαό», ενώ το 37,3% θεωρεί ότι ο νυν πρωθυπουργός άργησε να αντιδράσει.
* Σε δημοσκόπηση της Rass για Το Παρόν, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ (31,4%) προηγείται με 8,7% μονάδες της ΝΔ (22,7%). Το ΚΚΕ ακολουθεί με 7,9%, ο ΛΑΟΣ 4,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ μα 4,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι (3,3%).

πηγή-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου