Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Σαμαράς: «Όχι» στο ΔΝΤ

Έκκληση, έστω «και στο παρά ένα», να αποφύγει η Ελλάδα την προσφυγή στο ΔΝΤ, απευθύνει ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και καταφέρεται με σκληρά λόγια εναντίον της κυβέρνησης. «Μπορούμε να το αποφύγουμε ακόμα. Και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Έχουμε τεράστιους αναξιοποίητους πόρους, φυσικούς και ανθρώπινους, υλικούς και άυλους, μια τεράστια περιουσία. Είμαστε μια...
πλούσια υπερχρεωμένη χώρα. Τώρα μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε "υπερχρεωμένοι". Ότι είμαστε "πλούσιοι" δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα. Ναι, λοιπόν, επιμένω και, τώρα, στο παρά ένα, μπορούμε να το αποφύγουμε» τονίζει ο κ. Σαμαράς, διευκρινίζοντας πως δεν φοβάται αλλά ανησυχεί, γιατί «δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής αναταραχής». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «αναβλητικότητα», «γκάφες», «διγλωσσία», «καθυστερήσεις», «αντιφάσεις και εμμονές» και της προσάπτει ότι «μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος, κοινή για όλους, σε κρίση δημόσιου δανεισμού, μοναδική διεθνώς» και επιπλέον ότι «μετέτρεψε την Ελλάδα σε "αδύνατο κρίκο" της Ευρωζώνης».

Διευκρινίζει, πάντως, πως εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό σε προσωπικό επίπεδο. Αναφερόμενος στις ευθύνες που βαρύνουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως ο Κ. Καραμανλής «σε κάποιες περιπτώσεις, δίστασε, άργησε ή δεν τόλμησε», αλλά υποστηρίζει πως «σε κάποιες άλλες, βρήκε τείχος άρνησης από όλη την αντιπολίτευση, προεξάρχοντος τότε του ΠΑΣΟΚ, που έλεγε "όχι σε όλα"».

Σε ό,τι αφορά στα εσωκομματικά της ΝΔ, δηλώνει ότι εσωστρέφεια δεν προτίθεται να ανεχθεί, για την κυρία Μπακογιάννη, δε, είπε πως δεν έχει πρόβλημα να συνυπάρξει μαζί της. Τέλος, αποκρούει τα σενάρια περί διασπάσεως της παράταξής του, δηλώνοντας πως «η ΝΔ δεν είναι φθαρμένο προϊόν».

πηγή-zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου