Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

«Οργασμός» καλοκαιρινών συναυλιών

Κείμενο: Θόδωρος Γιαχουστίδης, thgiachoustidis@ekdotiki.gr

Η οικονομική κρίση είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι πως μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη έρχονται στη χώρα μας για συναυλίες πολύ μεγάλα ονόματα! Οπότε... πάρτε τα μέτρα σας!

ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχουν ανακοινωθεί και πολλές συναυλίες στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς, θα προκύψουν κι άλλες - be alert! Προς το παρόν, τα... σιγουράκια είναι τα εξής...


Editors: Το συγκρότημα από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας έρχεται στην πλήρη ακμή του στη Θεσσαλονίκη! Με τρία άλμπουμ στο ενεργητικό τους και τελευταίο το εξαιρετικό «In This Light and on This Evening» αναμένεται να μαγέψουν!

Πέμπτη 15 Απριλίου/ Principal Club Theater

Rene Aubry: Ο πολυτάλαντος Γάλλος συνθέτης περνάει συχνά από την πατρίδα μας. Όσοι γνωρίζουν την αισθαντική μουσική του, πίνουν νερό στο όνομά του.

Πέμπτη 6 Μαΐου/ Principal Club Theater

Scorpions: Οι Γερμανοί ροκάδες και 100 χρονών να γίνονταν, πάλι θα γέμιζαν τα γήπεδα στη χώρα μας - τόση λατρεία τους έχουμε! Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το «Sting in the Tail» είναι το τελευταίο άλμπουμ της καριέρας τους και θα τους δούμε στο πλαίσιο της τελευταίας περιοδείας τους! Ιστορικές στιγμές!

Δευτέρα 7 Ιουνίου/ Γήπεδο Μακεδονικού

Jethro Tull: Το συγκρότημα από την Αγγλία υπάρχει από το 1967! Ο Ίαν Άντερσον με τη φλογέρα του είναι αεικίνητος και αειθαλής. Και πάνω στη σκηνή τα δίνει όλα. Οι οπαδοί τους δεν χάνουν την ευκαιρία να τους δουν όποτε περνάνε από εδώ.

Τρίτη 20 Ιουλίου/ Μονή Λαζαριστών

ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ

Όσο δύσκολο είναι για ένα καλό όνομα να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για συναυλία (γιατί άραγε;) τόσο εύκολο φαίνεται να είναι πια το να παίξει στην Αθήνα. Γεμάτο συναυλίες το προσεχές διάστημα και μπορείτε να συνδυάσετε μια εκδρομή στην πρωτεύουσα μαζί με ένα live! Εν αναμονή μάλιστα, όπως λέγεται, της εμφάνισης της Lady Gaga στην πρωτεύουσα!

James: Πέρσι έπαιξαν τρεις φορές στη Θεσσαλονίκη σε συναυλίες sold out όλες τους! Φέτος είναι η σειρά της Αθήνας να τους χαρεί (και πάλι). Αγαπημένο γκρουπ στην Ελλάδα - κι όχι τυχαία.

Σάββατο 1 Μαΐου/ Γήπεδο Τάε Κβο Ντο

Bob Dylan: Τι να πούμε για τον τεράστιο αυτόν καλλιτέχνη; Τον άνθρωπο που σημάδεψε τη μουσική όπως τη βιώνουμε σήμερα; «The Times They Are A-changin'» πάντοτε! Δεν πρόκειται για συναυλία αλλά για λαϊκό προσκύνημα!

Σάββατο 29 Μαΐου/ Terra Vibe - Μαλακάσα

Rihanna: «Rater R» λέγεται η παγκόσμια περιοδεία της, που βαφτίστηκε έτσι από το τελευταίο ομότιτλο άλμπουμ της. Η πιτσιρίκα ντίβα της ποπ και του r'n'b έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μαζί με την... ομπρέλα της!

Τρίτη 1 Ιουνίου/ Γήπεδο Καραϊσκάκη


Billy Idol + The Stranglers: Punk's not Dead, σύμφωνα με το σύνθημα. Από τη μια ο μεταπάνκ τραγουδιστής που κάποια εποχή έσκιζε με τα «Eyes without a Face» και «White Wedding» κι έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και από την άλλη το συγκρότημα που έγραψε ύμνους όπως το «Golden Brown» και το «No More Heroes».

Παρασκευή 18 Ιουνίου/ Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας


Aerosmith: Το συγκρότημα που έδωσε το ραντεβού με την ιστορία πριν 41 χρόνια και απέδειξε πως ένα μεγάλο κεφάλαιο της ροκ του ανήκει, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας! Ο Στίβεν Τάιλερ και η παρέα του θα πουν ζωντανά το «Dream On» και δεν θα είναι όνειρο!

Κυριακή 20 Ιουνίου/ Γήπεδο Καραϊσκάκη


Rammstein: Για τον γράφοντα, η συναυλία της χρονιάς! Οι Γερμαναράδες (αν και οι συμπατριώτες τους μας στενοχωρούντελευταία...) έρχονται με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα γεμάτο κάψα, ιδρώτα, άγριο ροκ και μπόλικο σεξ! Όχι απαραίτητα μ' αυτήν τη σειρά!

Δευτέρα 28 Ιουνίου/ Terra Vibe - Μαλακάσα
The Cranberries: Το συγκρότημα της Ντολόρες Ο' Ριόρνταν από την Ιρλανδία, μετά από «διάλειμμα» τεσσάρων ετών, επανασυνδέθηκε και βγήκε σε περιοδεία! Με όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες από το παρελθόν αλλά και καινούργιο υλικό, έρχονται για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Τετάρτη 14 Ιουλίου/ Θέατρο Βράχων

U2: Να κι ένα συγκρότημα, μάλλον το μεγαλύτερο στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, που το είδαμε πρώτοι στη Θεσσαλονίκη, πριν το δουν στην Αθήνα! H U2 - 360º Tour στηρίζεται σε μια ανεπανάληπτη σκηνική κατασκευή, με άριστη ορατότητα από όλες τις πλευρές του σταδίου, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους θεατές.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου/ Ολυμπιακό Στάδιο

2ο KOSMOS FESTIVAL

Το 2ο Φεστιβάλ του Kosmos 93,6 παρουσιάζει τα σημαντικότερα ονόματα τηςσύγχρονης world και ethnic σκηνής.

Dub Inc: Το συγκεκριμένο συγκρότημα μπορεί να έχει τόπο καταγωγής τη Γαλλία, αλλά είναι εντέλει μια πολυεθνική μπάντα που παίζει ρέγκε και νταμπ με το πάθος και τον ηλεκτρισμό των πρώιμων Mano Negra.

The Specials: Αδιαμφισβήτητα αποτελούν την κορυφαία βρετανική σκα μπάντα. Το συγκρότημα από το Κόβεντρι με την ηγετική παρουσία του Τέρι Χολ, έχουν γράψει πασίγνωστα τραγούδια, από το χαρωπό «A Message to You, Rudy» μέχρι το συγκλονιστικό «War Crimes».

Shantel: Ο «βασιλιάς του βαλκανικού dancefloor» είναι Γερμανός και μεταξύ των άλλων έχει υπογράψει τη μουσική της ταινίας «Στην άκρη του ουρανού» του Φατίχ Ακίν.

Ojos de Brujo: Το συγκρότημα από την Καταλονία που εχιπ-χοπ, φλαμέγκοήχο τους, πλούσιο ρυθμικά και μελωδικά, και γεμάτο δύναμη και συναίσθημα.

Στο διήμερο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων, θα εμφανιστούν και οι Staff Benda Bilili (από το Κονγκό) και Amparo Sanchez(από τη Βαρκελώνη)

SONISPHERE FESTIVAL

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Sonisphere Festival, σε μία μόνο μέρα, θα παρουσιάσει ένα line up που θα μας μείνει αξέχαστο! Οι Big Four - Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax - θα εμφανιστούν μαζί για πρώτη φορά στην ιστορία, και μαζί με τους Stone Sour, Mastodon, και Bullet For My Valentine, θα προκαλέσουν ακόμα και στο πιο απαιτητικό κοινό, φρενίτιδα ενθουσιασμού!

Metallica: Σχολιάζει ο Λαρς Ούλριχ, ντράμερ του συγκροτήματος: «Ποιος θα το περίμενε, ότι 25 χρόνια μετά το ξεκίνημα της, οι Big Four της thrash metal όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά τώρα θα παίξουν και μαζί για πρώτη φορά... what a mindfuck! Bring it on!»

Slayer: Σχολιάζει ο Κέρι Κινγκ, κιθαρίστας του συγκροτήματος: «Ήταν η ώρα να συμβεί κάτι τέτοιο και η ώρα για τους οπαδούς μας να πάρουν επιτέλους αυτό που θέλουν. This is fucking awesome!»

Megadeth: Σχολιάζει ο ηγέτης του συγκροτήματος Ντέιβ Μαστέιν: «Είναι ευκαιρία ζωής για τους οπαδούς του heavy metal να δουν τα τέσσερα μεγαλύτερα συγκροτήματα του είδους στην Αμερικάνικη Ιστορία, μαζί, σε μια σκηνή. Εάν έχουν μείνει κεφάλια στο τέλος του Φεστιβάλ που δεν έχουν κοπανηθεί, δεν ανήκουν εδώ!»

Anthrax: Σχολιάζει ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Σκοτ Ίαν: «Ο κόσμος συζητάει από το 1984 για να παίξουν μαζί αυτά τα τέσσερα συγκροτήματα. Αυτό είναι είκοσι έξι χρόνια προσδοκίας! Και το θέμα είναι πως δεν πιστεύω ότι απλώς θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους αλλά θα τις «σμπαραλιάσουμε»!»

Πέμπτη 24 Ιουνίου/ Terra Vibe - Μαλακάσα


ROCKWAVE FESTIVAL


Το 14ο Rockwave Festival έρχεται να ταράξει τα νερά με τη μοναδική του συνταγή, να ξεδιψάσει και τους πιο απαιτητικούς: ανακατεύει στο μουσικό του μίξερ φρέσκα και πρωτότυπα υλικά, νέους και παλιούς ήχους, προτείνοντας στο κοινό καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που έρχονται με αποσκευές «φορτωμένες» τόλμη και φαντασία!

Massive Attack: Επέστρεψαν στη δισκογραφία μετά από 7 χρόνια απουσίας. Και ξαναβγήκαν on the road για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Οι οπαδοί τους είναι πάμπολλοι και αναμένεται να γίνει της... Heligoland!

Faithless: Το βρετανικό συγκρότημα της electronica επιστρέφει φέτος με νέο άλμπουμ στη χώρα μας, άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο και θα ονομάζεται «The Dance». Φαντάζεστε τι έχει να γίνει; Εξάλλου... «God is a DJ»!

The Black Eyed Peas: Με τα καταιγιστικά bassline τους, έρχονται να κουνήσουν συθέμελα το συναυλιακό χώρο και να μας παρασύρουν στο χορό μέχρι τελικής πτώσεως! Κι έχουν και την Φέργκι ως «κερασάκι»!

White Lies: Το λονδρέζικο συγκρότημα είναι το λαμπρό, γυαλιστερό, κυκλοθυμικό, μεγαλειώδες μέλλον της ροκ μουσικής σκηνής! Κι αυτό μόλις με το πρώτο τους άλμπουμ: «To Lose My Life...»

Άλλοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο Terra Vibe στη Μαλακάσα την Τετάρτη 7, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου είναι ως τώρα οι εξής: Fatboy Slim, Ska-P, Gogol Bordello, DJ Shadow, Garcia plays Kuyss και Martina Topley Bird.

πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου