Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Δύο μισθοί λιγότεροι στον ιδιωτικό τομέα

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, τα στελέχη της τρόικας ζήτησαν επί της ουσίας «οικονομική σφαγή» στον ιδιωτικό τομέα. Ζήτησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερδιπλάσια μέτρα από αυτά που ελήφθησαν στον δημόσιο τομέα. Ζήτησαν...
αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων, κατάργηση του 14ου αλλά και του 13ου μισθού και  -άκουσον άκουσον- μείωση του κατώτατου μισθού, που σήμερα ανέρχεται στο «υπερβολικό» ποσό των 780 ευρώ. Ο υπουργός αποσαφήνισε πως το Υπουργείο Εργασίας είναι αντίθετο σε τέτοιες επιλογές, καθώς η κατάργηση των επιπλέον δύο μισθών θα είναι μια απολύτως καταστροφική επιλογή για τους εργαζομένους, την αγορά, και τα ασφαλιστικά Ταμεία, σημειώνοντας πως κάθε μισθός σημαίνει για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης 2 δισ. ευρώ.

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε πως ανταποκρίνονται στα κριτήρια της ΕΕ και στις συστάσεις πολιτικής που έδωσε το Εcοfιn με την απόφασή του της 16ης Φεβρουαρίου, καθώς οι προωθούμενες παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν με βάση τα όσα υπάρχουν στην πρόσφατη ευρωπαϊκή εμπειρία, όπου 17 χώρες άλλαξαν το σύστημά τους.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου