Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Οι Gotan Project στην...οδό Μαλχόλαντ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΝΑ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ agelioforo.gr

Δύο εκατομμύρια πωλήσεις, τετρακόσιες συναυλίες κι ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ, που θα παρουσιάσουν στις 20 Ιουνίου, στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Οι «Gotan Project» επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη και ο Christoph H. Muller, ιδρυτικό μέλος της μπάντας ή καλύτερα του πρότζεκτ, παρομοιάζει τις μουσικές τους με τις ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς...

 Τι θα δούμε στη συναυλία;

Πρόκειται για μια εντελώς καινούργια παράσταση, για κάτι που δεν έχουμε παρουσιάσει ξανά. Θα παίξουμε τραγούδια από το καινούργιο μας άλμπουμ, που έχει τίτλο «Tango 3.0». Πρόκειται για τραγούδια που οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν για πρώτη φορά. Φυσικά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και γνωστά μας τραγούδια, κομμάτια που ήδη έχει αγαπήσει. Θα είμαστε επτά μουσικοί επάνω στη σκηνή, ενώ ακόμη και το οπτικό θέαμα θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο: καινούργια βίντεο, διαφορετικό στήσιμο στη σκηνή. Πρόκειται για κάτι που δεν έχουμε ξαναπαρουσιάσει εδώ και είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Οπότε και το καινούργιο σας άλμπουμ διαφοροποιείται σε σχέση με τα προηγούμενα;

Ακριβώς! Πρόκειται για έντεκα νέα τραγούδια με στόχο να δείξουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο cd μας. Εννοείται, βέβαια, πως εξακολουθούμε να διατηρούμε τον ήχο των «Gotan Project». Απλώς, υπάρχει μια επιρροή και από άλλους ήχους, όπως είναι για παράδειγμα η μπλουζ μουσική. Ομως το τάνγκο υπάρχει παντού.

Πώς θα περιγράφατε τον ήχο των «Gotan»; Υπάρχει κάποια εικόνα που θα μπορούσε να τον αναπαραστήσει;

Δύσκολη ερώτηση! Πρόκειται για ένα συνδυασμό ορχηστρικής και ηλεκτρονικής μουσικής. Την ίδια στιγμή που ο ήχος είναι φυσικός, είναι ταυτόχρονα και ηλεκτρονικός. Αν έπρεπε να σκεφτώ μια εικόνα που θα ταίριαζε στον ήχο μας, ίσως θα ήταν διάφορες σκηνές από ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς.

Κάτι σαν το «Οδός Μαλχόλαντ», δηλαδή;

Αυτήν την ταινία είχα κι εγώ στο μυαλό μου. Αφηρημένη και ταυτόχρονα ζεστή.

Γιατί επιλέξατε τους ήχους του τάνγκο;

Δε θα έλεγα ότι εμείς επιλέξαμε το τάνγκο. Μάλλον εκείνο μας επέλεξε μ' έναν τρόπο. Εξάλλου, οι «Gotan Project» δημιουργήθηκαν σχεδόν τυχαία στο Παρίσι, έπειτα από μια συνάντηση. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να το ονομάσουμε πρότζεκτ. Στην αρχή δεν υπήρχε καν μπάντα. Ηταν κάτι σαν στοίχημα για εμάς, μια μεγάλη πρόκληση. Για να είμαι ειλικρινής, εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κοινού. Αυτό μας γέμισε με ευχαρίστηση και μας φάνηκε και παράξενο μπορώ να πω.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια το τάνγκο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές...

Μη νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει μονάχα στην Ελλάδα. Σε όλον τον κόσμο έχει γίνει δημοφιλές και κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων. Εχω ακούσει, βέβαια, ότι εκτός από τη χώρα σας το τάνγκο έχει μεγάλο ρεύμα σε Γαλλία και Ιταλία.

Φαντάζομαι ότι έχετε ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα για την Ελλάδα...

Ναι, έχω ακούσει κι εγώ διάφορα, αλλά δεν είμαι ειδικός να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Είναι δύσκολο να το σχολιάσω. Νομίζω πως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το πόσο μοιάζει η περίπτωσή σας με την περίπτωση της Αργεντινής.

Μελλοντικά σχέδια;

Τώρα το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι η περιοδεία μας. Η συναυλία μας στη Θεσσαλονίκη...
Οι «Gotan Project» θα εμφανιστούν στις 20 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών, στις 21.30. Προπώληση εισιτηρίων: 35 ευρώ, ταμείο: 40 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου