Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Αδιάφορος για την πολιτική, προτίμησε τον πεθερό του

Η πρώτη μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη έδειξε ξεκάθαρα ότι η πολιτική είναι το μόνο πράγμα με το οποίο ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει την παραμικρή διάθεση να ασχοληθεί. Λίγο μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου πρώην υπουργός της Νέας Διακυβέρνησης εξομολογήθηκε ότι τηλεφώνησε στον τέως πρωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν. «Ευχαρίστως να βρεθούμε. Πάμε να φάμε», απάντησε ο Καραμανλής. «Αλλά με έναν όρο. Δεν θα πούμε κουβέντα για πολιτική». Ο πρώην υπουργός...
σοκαρίστηκε από την αντίδραση αυτή και δεν μπήκε στον κόπο να του ξανατηλεφωνήσει.
Την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής τη φοβόταν. Η «αυτοκάθαρση» των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τα πυρά και την πρόσφατη προσπάθεια απαξίωσης του προσώπου του τού δημιουργούσε ένταση. Του αποδίδεται η φράση ότι «οι μικρότητες κάποιων δεν με αγγίζουν» ως απάντηση στα παραπάνω. Ο καραμανλικός πυρήνας από την άλλη, που στη Θεσσαλονίκη παραμένει ισχυρός, εξακολουθεί να διακινεί το σενάριο ότι «μία μέρα τον Καραμανλή θα τον παρακαλάνε να γυρίσει, για να σώσει την παράταξη».

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ


Έφτασε στη Θεσσαλονίκη με πτήση της Ολυμπιακής με τη Νατάσα και τα παιδιά. Πέταξαν στην business class και ο τέως πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει χαβαλέ με τον πρώην βουλευτή και υπουργό Στέφανο Τζουμάκα, με τον οποίο συνταξίδευε. Ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, επιβάτης στην ίδια πτήση, παρακολουθούσε από τη χαραμάδα της κουρτίνας που χωρίζει τους επιβάτες της οικονομικής θέσης από αυτούς της business.
Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής τίποτα στην οδό Αναστασίου Μητούδη δεν πρόδιδε ότι η οικογένεια Καραμανλή θα μείνει στο σπίτι της, στο νούμερο 18 του στενού δρόμου. Γύρω στις 2 έκαναν τη διακριτική εμφάνισή τους οι αστυνομικοί, που κράτησαν με κορύνες μόλις δύο θέσεις παρκαρίσματος μπροστά στην πολυκατοικία, όπως γινόταν και στο παρελθόν, κάθε φορά που ο Καραμανλής έμενε στο σπίτι του. Το πρωί του Σαββάτου όμως μετά την αποκομιδή των σκουπιδιών περίπου δέκα αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά όλους τους κάδους της περιοχής. Η τόσο έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε την περιέργεια στους περιοίκους.

ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ


Την Παρασκευή, γύρω στις 8 το βράδυ, ο Καραμανλής με τη Νατάσα και τα δίδυμα βγήκε από το σπίτι και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με τη συνοδεία ενός περιπολικού. Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια έπεφταν στοιχήματα εάν θα πάει να φάει κρέατα ή θα περάσει τη βραδιά στο σπίτι του Σταύρου Λαζαρίδη στο Πανόραμα. Η οικογένεια Καραμανλή όμως κατευθύνθηκε προς την Επανομή. Το μόνο που ήθελαν ήταν μία ήσυχη βραδιά με την οικογένεια του πατέρα της Νατάσας, χωρίς πολιτικές και επικίνδυνες συζητήσεις αλλά με πολύ ψάρι και καλό κρασί, για τα οποία η Επανομή είναι διάσημη…

Η πλαστική καρέκλα και το ψιλικατζίδικο

Μόνο ένα στρογγυλό πλαστικό τραπεζάκι και μία πλαστική καρέκλα -από αυτά που πουλούν οι αθίγγανοι- στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Μητούδη 18 μαρτυρούν ότι εκεί βρίσκεται το σπίτι κάποιου ο οποίος χρειάζεται φύλαξη. Ο Κώστας Καραμανλής αγόρασε το σπίτι των 80 τετραγωνικών μέτρων στο τέλος της δεκαετίας του ’80, όταν μετά την εκλογή του ως βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης έπρεπε να διαθέτει και σπίτι στην πόλη. Ήταν ένας λεπτός νεαρός, που πήγαινε στο γραφείο του στην οδό Λασσάνη με το ποδήλατο, έβγαινε για τζόκιγκ στην παραλία και παρακολουθούσε τους αγώνες ποδοσφαίρου στο ψιλικατζίδικο, γιατί δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι του. Τα σημάδια της κούρασης από την ευθύνη της Νέας Διακυβέρνησης είναι από χρόνια ορατά επάνω του. «Τόσα χρόνια δεν είχε χρόνο να πούμε μια κουβέντα», λέει γειτόνισσά του. «Το Σάββατο όμως ήρθε να με χαιρετήσει και θυμηθήκαμε τα παλιά. Έδειχνε χαλαρός και άνετος, όχι όπως τον είδαμε στο ‘Βελλίδειο’. Μου υποσχέθηκε ότι στο εξής θα έρχεται συχνά στη Θεσσαλονίκη…».

πηγή-makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου