Το 7-8% του παιδικού πληθυσμού προσβάλλεται από τροφικές αλλεργίες, δύο φορές περισσότερο από τους ενήλικες.Οι ερευνητές δείχνουν ως υπεύθυνο το αγελαδινό γάλα. Εξίσου ένοχα με το γάλα αγελάδας θεωρούνται το αυγό, το φιστίκι, το ψάρι, η σόγια , το σιτάρι και τα οστρακοειδή. Οι επιστήμονες συνιστούν για την αντιμετώπιση των παιδικών αλλεργιών τον μητρικό θηλασμό, ο οποίος ανάλογα με την περίπτωση θα πρέπει να...
συνοδεύεται και από τον αποκλεισμό από τη δίαιτα της θηλάζουσας τροφίμων που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία στο βρέφος, τα υποαλλεργικά γάλατα και η υποαλλεργική διατροφή. Η παρουσίαση της εν λόγω έρευνας θα πραγματοποιηθεί στο 40ο Παιδιατρικό Συνέδριο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος το οποίο θα πραγματοποιηθεί 27-28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
πηγή-enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου