Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κάντε τον γύρο του κόσμου σε 5 λεπτά


Από το κατηγορώ του πριν, στην καταδίκη του νέου…

Του Στέλιου Φούντογλου

Δεν ξέρω τελικά κατά πόσο αυτή η απαξίωση του πολιτικού συστήματος από όλους εμάς, προσφέρει «δάφνες» στην μελλοντική πορεία της χώρας μας. Αποτέλεσμα της τριβής αυτής, δυστυχώς, η εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου ίσως να είναι η «ταφόπλακα» της σωτηρίας μας.

Και μιλώ φυσικά για τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν από τα επιτελεία των κομμάτων για να αντιπροσωπεύσουν κάτι προδιαγραμμένο. Πρόσωπα ουρανοκατέβατα, απαίδευτα με την γενικότερη σημασία της πολιτικής, πρόσωπα που σε μια υγιή οικονομικά χώρα θα ήταν απλά στο περιθώριο. Πρόσωπα «βαφτισμένα» εν μια νυκτί σε σωτήρες, να διεκδικούν ψήφους χωρίς να έχουν συναίσθηση του όγκου και της σημαντικότητας αυτής της κίνησης προς την κάλπη.

Καλό βράδυ...


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Πρώτα τους λαθροχείρες και μετά τους λαθρομετανάστες

Του Τάσου Φούντογλου

Όταν ζεις σε μια περιοχή σαν τη δική μου, δε χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις για να καταλάβεις τι έφταιξε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Τοποθετείς απλά τις εικόνες της, τη μία δίπλα στην άλλη, και έχεις ολοκάθαρη μπροστά σου την εξήγηση της κρίσης. Ένα υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής, εκνευριστικά ίδιο και απαράλλαχτο όλα αυτά τα χρόνια, παρά τον πακτωλό χρημάτων που διαχειρίστηκαν οι εκάστοτε αρχές τους.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ίσως είσαι εσύ ο τυχερός…


Του Στέλιου Φούντογλου

-Καλησπέρα σας, από το κόμμα τηλεφωνούμε, ενδιαφέρεστε για υποψήφιος βουλευτής;

-To κόμμα σας χρειάζεται….

Περίφημη η περίοδος που διανύουμε, απρόβλεπτη, γεμάτη εκπλήξεις. Προεκλογική περίοδος και τα επιτελεία των κομμάτων ακόμα δεν έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτιά τους. Μην αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό… Η απάντηση είναι απλή!!!

Οι Έλληνες δεν διακατέχονται από ρατσισμό και ξενοφοβία, αλλά από «Κρατοφοβία»…


Του Πέτρου Παπαναούμ

1. Ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα, όπως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ., προκειμένου να αναγάγει μια αντίστοιχη ομάδα σε υπέρτερη άλλων. [Race, Science and Politics, New York - Viking Press, 1943 σ.98]
2. Ρατσισμός είναι η θεωρία που υποστηρίζει .. την ανωτερότητα μιας φυλής και αποβλέπει στην διατήρησης της «καθαρότητάς» της και στην κυριαρχία της επί των άλλων. [Τεγόπουλος – Φυτράκης, Ελληνικό Λεξικό, Αθήνα, Ελλάδα, 1993, σ.664]

Καλησπέρα σε όλους...


Σχέσεις Εξάρτησης


Του Στέλιου Χατζηδάκη

Είναι ίσως αστείο το πόσο συχνά οι σύγχρονοι Έλληνες ανατρέχουμε στην ιστορία και επικαλούμαστε τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων μας. Αναρωτιέμαι αν το γεγονός αυτό οφείλεται στην σιγουριά για την ανωτερότητά μας ως φυλή ή στην υποσυνείδητη αναγνώριση του γεγονότος ότι έχουμε απομακρυνθεί τόσο πολύ από τα πρότυπα που έχουμε μάθει για τους αρχαίους και ότι το μόνο σχετικό που έχουμε με αυτούς είναι το ότι τους αναφέρουμε.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Και του χρόνου...

Καλημέρα στα fake προφίλ, πρωταπριλιά βλέπεις!!! Καλημέρα στους fake πολιτικούς μας, στους fake ανθρώπους, καλημέρα στις fake στιγμές, στις fake ελπίδες… Ξυπνήστε, τα όνειρα είναι για τους λίγους και τους τυχερούς…. 360 μέρες πρωταπριλιά, καλημέρα και καλό μήνα!!!